Samsun Tekkeköy Köprübaşı Mahallesi Kur'an Kursu Dualarla Açıldı

Tekkeköy Köprübaşı Mahallesi Kur'an Kursu Dualarla Açıldı

05.06.2017 - 15:23 | Son Güncellenme:

.

Tekkeköy Köprübaşı Mahallesi Kuran Kursu Dualarla Açıldı

Tekkeköy Köprübaşı Mahallesi Kur’an Kursu AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın katılımıyla dualar eşliğinde açıldı.
Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Müftülüğünün destekleri ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Köprübaşı Mahallesi Kur’an Kursu, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Tekkeköy İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımlarıyla açıldı.
Açılış öncesi kursun bahçesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. İftar saatinin gelmesiyle birlikte kursun bahçesinde kurulan iftar sofrasında oruçlar açıldı. İftar yemeği ve duanın ardından Köprübaşı Mahallesi Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

İbadethanelerin her türlü ihtiyarcı karşılanıyor
Kur’an Kursu’nun Tekkeköy ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Sosyal belediyecilik anlayışı içinde yapımında bizimde katkımızın olduğu, çocuklarımızın eğitim göreceği Kur’an kursumuzun Köprübaşı Mahallemize kazandırılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlçemiz sınırları içerisindeki tüm mescit, cami, ibadethane ve Kur’an kurslarımızın boya, bakım, tamirat, peyzaj ve inşaat işleri gibi daha birçok ihtiyarcını karşılıyoruz. Halkımızın ve çocuklarımızın dini yönden eğitilmesi ve ibadet için kullanılan her mekan bizim için mukaddestir. Bu yerlerin yapımı başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda her zaman üzerimize düşeni yerine getirdik ve de getirmeye devam edeceğiz. Yeni açtığımız Kur’an kursumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Emeği geçenlere teşekkür etti
“Rabbimizin ilk emri okudur, öncelikli olarak Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak çok önemlidir” diyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, "Kur’an-ı Kerim, hayatımızın başlangıç noktasından, son noktasına kadar her an lazım olan tek rehberdir. Hükümetimizin destekleri, hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılan bu maneviyatı yüksek yerler ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimlerine de önemli katkılar verecektir. Buradan gençlerimiz ve yaşlılarımızda istifade ederek ibadetlerini gerçekleştireceklerdir. Ben böyle hayırlı işlere vesile oldukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, Kur’an kursumuz hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tekkeköy İlçe Müftüsü İmamoğlu’nun yaptığı dua ile kursun açılışı yapıldı.
Milletvekili Köktaş, Başkan Togar ve davetliler daha sonra açılışı yapılan Kur’an kursunu gezdiler.