Samsun TEKKEKÖY’ÜN YENİ CAMİSİ DUALARLA AÇILDI

TEKKEKÖY’ÜN YENİ CAMİSİ DUALARLA AÇILDI

18.10.2015 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

TEKKEKÖY’ÜN YENİ CAMİSİ DUALARLA AÇILDI

Tekkeköy Bakacak Mahallesi’ne yeni inşa edilen cami duaların ardından açıldı.
Tekkeköy Bakacak Cami’nin açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, melletvekili adayları, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, açılışta yaptığı konuşmada, “Bireysel ve sosyal hayatımızda camilerin çok önemli yeri vardır. Küslüklerin unutulduğu, dargınların barıştığı, sosyalleşmenin ve insan ilişkilerinin en güzel şekilde sergilendiği mukaddes mekanlardır camilerimiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) ’Yeryüzü bana mescit kılındı" buyurduğu halde Medine’ye hicretlerinde gelir gelmez ilk işi bir mescit inşa etmek olmuştur. Cami, toplayan bir araya getiren anlamına gelmektedir. İşte Allah aşkı ile toplandığımız bu mekanlar bizlerin, sizlerin ve cemaatin sahiplenmesi ile vücuda geliyor ve yıllarca yaşatılıyor. Herkes kadrince kararınca ibadethanelere maddi manevi desteğini esirgemiyor. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz bu camimizde de herkesin bir katkısı, bir tuğlası var. Yüce Allah, cami yaptırmanın fazileti hususunda Kur’an’da şöyle buyurmaktadır: "Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekatlarını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola erenlerden olmaları umulanlar bunlardır.” Hz. Peygamber (s.a.v.) de cami yaptırmanın faziletiyle ilgili: “Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa, Allah da onun için cennette bir ev yapar’ müjdesini vermiştir. Camileri imar etmek hem onları maddi olarak bakımlı kılmakla hem de bu mekânları cemaatsiz bırakmamak, sahiplenmekle olur. Beş vakit namazın camilerde kılınmasını teşvik eden Peygamberimiz (s.a.v.), ‘Cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletli’ olduğunu bildirmiştir. Bizde Belediye olarak camilerimizin, ibadethanelerimizin, kuran kurslarımızın ne eksiği var ise giderdik ve her zaman taşın altına elimizi koyarak yapılması gerekenleri anında yerine getirdik. Allah’ım camilerimizi cemaatsiz, evlerimizi kuransız, minarelerimizi ezansız, ülkemizi bayraksız bırakmasın” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Çok güzel hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bir camiinin açılış buluşmak bir araya gelmekten daha güzel ne olabilir ki. Hayırların tavan yaptığı yer işte burasıdır. Zekatların, sadakaların, fitrenin, yardımların en güzelinin yapıldığı yer burasıdır. Burası Beytullah’ın bir şubesi dünyevi işlerin bir tarafa bırakılacağı manevi mekanlardır. Allah bu güzel mekanın yapılmasına katkı sağlayanlardan razı olsun” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardında protokol ve vatandaşlar camide hep birlikte öğle namazını eda edip, dualar ettiler.