Gündem Tekne faciasında 19 yıl hapis çıktı

Tekne faciasında 19 yıl hapis çıktı

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da geçtiğimiz Kasım ayında Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen ve 13’ü çocuk 27 mültecinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin dava sonuçlandı.

Tekne faciasında 19 yıl hapis çıktı

Duruşmada son sözü sorulan sanıklardan Kerem Senayi Çakan, küçük bir komisyon almak için bu işe girdiğini belirterek, “Bu suçla bir ilgim yok. Olmaması için elimden gelen her şeyi yaptım. Ancak engelleyemedim. Üzgünüm, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Diğer iki sanık da yaşanan olaydan üzgün olduklarını belirterek tahliyelerini talep etti. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, firari sanık Murtaza Haşimi hakkında açılan davayı ifadesinin alınmaması sebebiyle ayrılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

19 yıl 7 ay hapis cezası

Mahkeme sanıklardan Kerem Sanayi Çakan’a “göçmen kaçakçılığı” suçundan 8 yıl 4 ay, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan ise 11 yıl 3 ay olmak üzere toplamda 19 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Mahkeme sanıklar Serkan Uyar ve Doğan Odacıoğlu’na ise “göçmen kaçakçılığı” suçundan 6 yıl 11 ay, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan ise 9 yıl 4 ay olmak üzere toplamda 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.