Gündem Tekne faciasında bir tutuklama daha

Tekne faciasında bir tutuklama daha

25.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciası soruşturması kapsamında organizatör olduğu iddia edilen Kerem Senai Çakan tutuklandı

Tekne faciasında bir tutuklama daha

Sarıyer Rumeli Feneri’nde 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma görevsizlik kararı ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na gönderildi. Batan teknenin sahibi olduğu iddia edilen ve hakkında yakalama kararı olan firari şüpheli Afgan Murteza Haşimi hakkında insan kaçakçılığı suçlamasıyla daha kapsamlı bir dosyanın terör bürosunda olduğu gerekçesiyle gönderilen dosya kapsamında bir kişi daha tutuklandı.
Hakkında yakalama kararı bulunan ve geçtiğimiz gün Bahçelievler’de bir evde gözaltına alınan şüpheli Kerem Senai Çakan (37), dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim tarafından ifadesi alınan Kerem Senai Çakan, tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kerem Senai Çakan mahkemedeki sorgusunun ardından, “insan kaçakçılığı ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmada Doğan Odacıoğlu ile Serkan Uyar adlı şüpheliler ise ‘insan ticareti’ ve ‘bilinçli taksirle adam öldürme’ suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunuyor.

‘Türkçesi çok iyiydi’
Şüpheli Kerem Senayi Çakan, savcılıkta verdiği ifadede batan teknede ölen kaptan Cem Gök’ü geçtiğimiz yaz tanıdığını belirterek, hakkında yakalama kararı olan firari şüpheli Murtaza Haşimi’yi de olaydan 15-20 gün önce Gök sayesinde tanıdığını anlattı. Haşimi’yi ‘Apo’ olarak tanıdığını anlatan Çakan, “Afgan kökenli olduğunu da bilmiyordum. Çünkü çok iyi Türkçe konuşuyordu” dedi.
Olayı sabah televizyonda gördüğünü söyleyen Çakan, “Teknenin Cem ve Apo tarafından alınan tekne olduğunu anladım. O ana kadar bu teknenin ne işinde kullanacağını bilmiyorduk. Çocuklarım olduğundan ilk etapta kaçtım ancak sonra polisi arayarak adresimi kendim verdim ve teslim oldum. Teknenin böyle bir olayda kullanılacağını bilseydim oraya gitmez ve buna izin vermezdim” dedi.