Gündem Tekne faciasının Türk organizatörü yakalandı

Tekne faciasının Türk organizatörü yakalandı

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarıyer Rumeli Feneri’nde 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmen teknesi faciası ile ilgili aranan organizatör Kerem Senai Çakan Bahçelievler’de saklandığı evde yakalandı.

Tekne faciasının Türk organizatörü yakalandı


Rumeli Feneri açıklarında 03 Kasım 2014 günü kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 28 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi ise sağ kurtulmuştu. 9 kişinin cesedi ise tüm aramalara rağmen hâlâ bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alınmıştı. Batan teknenin alınmasına yardım ettiklerini itiraf eden iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda savcılık biri Afgan uyruklu iki kişi hakkında organizatör oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmıştı.

2 organizatör aranıyor
Polis tarafından her yerde aranan organizatörlerden Kerem Senai Çakan dün sabah saatlerinde Bahçelievler’de bir yakınının evinde yakalandı. sorgulanmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilirken diğer organizatör Afgan uyruklu Murteza Haşimi ise her yerde aranıyor. Afganlı kaçakları ve asıl mesleği taksicilik olan kaptan Cem Gök’ü 8,5 metrelik tekneyle ölüme yolladığı iddia edilen bir diğer organizatörler Afgan Abdullah Ş ise facianın meydana geldiği 2 Kasım’dan bu yana her yerde aranıyor.