Ekonomi Teknik Yapı % 10+10 indirime imza attı

Teknik Yapı % 10+10 indirime imza attı

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı tüm projelerinde yıl sonuna kadar yüzde 20 indirim ile konut satacak. Şirket ayrıca, yüzde 15’er olan iki ara ödeme tutarını da düşürecek.

Teknik Yapı % 10+10 indirime imza attı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde gayrimenkul sektörünün çatı örgütleriyle başlatılan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ ve Maliye Bakanlığı önderliğinde başlatılan ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ programlarının fırsatlarını tek çatı altında toplayan Teknik Yapı, ev sahibi olmak isteyenlere toplamda yüzde 25 avantaj sağlayan yeni bir satış programını devreye aldı.

Haberin Devamı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Ekonomiye canlandırmak ve tüketiciye fayda sağlamak için iki bakanlığın özverili çalışması bize feyz verdi” derken, ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasında uygulanan yüzde 10 indirime ek olarak ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele’ programı kapsamında hazırlanan yeni ödeme planıyla artı yüzde 10 seviyesinde ek indirim yapılacağını açıkladı. Durbakayım, her iki kampanyanın avantajlarını tek çatı altında toplayan yeni satış programı kapsamında yüzde 15 olan iki ara ödeme tutarının da daha düşük uygulanacağını ifade etti.

4 yıl az borçlanacak

Teknik Yapı’nın yeni ödeme programıyla daire almak isteyenlerin 4 yıl daha az borç ödeyeceğini ve toplam ödeme miktarına göre yaklaşık yüzde 25 daha fazla tasarruf yapacağını belirten Durbakayım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Örnek vermek gerekirse 500 bin liralık bir daireyi almak isteyenler 120 ay sonunda ödemiş olacakları 640 bin liralık tutarı, yeni uygulamada 72 ay sonunda 485 bin lira olarak ödeyecek ve yaklaşık 155 bin lira avantaj sağlamış olacak. 700 bin liralık bir daire almak isteyenlerin kazancı 217 bin lira olacak.”

Durbakayım, yeni ödeme planının tüm projeleri için geçerli olacağını kaydetti.