Ekonomi Tekno yılbaşı oyuncakları!

Tekno yılbaşı oyuncakları!

19.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalar kadın ve erkeklerin yılbaşında en çok elektronik hediyelerle mutlu olduğunu gösteriyor. Sıra dışı teknoloji ürünleri 360 derece kamera, VR gözlük, drone ve akıllı ev cihazları listenin başında yer alıyor

Tekno yılbaşı oyuncakları

Yılbaşına çok az bir süre kala çoğu insanın hediye arayışı da sürüyor. Yeni yılda sevdiklerine hediye almak isteyenlerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında teknoloji geliyor. Sosyal anket sitesi Poltio.com üzerinden yapılan araştırmaya göre, kadın ve erkekler yılbaşında teknoloji hediyelerine ilgi duyuyor. Erkeklerin yüzde 54’ü, kadınların ise yüzde 39’u yılbaşında kendilerini en fazla elektronik ürünlerin mutlu edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sektörde yılın son üç ayında lanse edilen pek çok ürün yılbaşı hediye seçenekleri arasına girdi. Klasik olarak telefon, tablet almak istemeyenler ise yeni teknolojilere yöneliyor. Sanal gerçeklik gözlükleri, 360 derece kameralar, drone’lar, akıllı ev cihazları, VR gözlüklü oyun konsolları, hoverboard’lar bunlar arasında. Sıra dışı hediye seçeneklerine göz attık.

Tekno yılbaşı oyuncakları

Drone: Türkçesiyle insansız hava araçları yani İHA’lar yılbaşı için de hediye seçenekleri arasında yerini alıyor. Bu eğlenceli teknolojik oyuncaklar hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıma sahip. Hobi amaçlı olanlarını artık pek çok teknoloji marketinde bulmak mümkün. 99 TL’den 359 TL’ye kadar fiyat skalasında çeşitli model ve özellikte drone satılıyor.

Haberin Devamı

Tekno yılbaşı oyuncakları

Akıllı termostat: Akıllı evler giderek işlevini artırıyor. Kış aylarıyla beraber doğalgaz kullanımı ve masraflar artıyor. Yerli modellerin de bulunduğu akıllı termostatlar güzel bir hediye fikri olabilir. Doğalgaz faturasını yüzde 20-40 arasında düşürmeyi vaat ediyorlar Akıllı telefondan kontrol edilebiliyorlar. İstediğiniz oda sıcaklığına ayarlayabilir ve eve gidiş saatlerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tekno yılbaşı oyuncakları

360 derece kamera: 360 derece video bu yıl içerik olarak patlama yaptı. Sanal gerçeklik gözlükleriyle beraber kullanım alanı da genişledi. Bu videoları çekebilen kameralar da hızla yayılıyor. Pek çok marka yeni modellerini piyasaya sundu. 300 TL’den 1.600 TL’ye kadar fiyatlarda seçenekleri var. Samsung Gear 360 bunlardan biri. Bu kameralarla ölümsüzleştirmek istediğiniz her anın 360 derece videosunu çekebiliyorsunuz. 360 derece olarak çekilen videolar ile tek bir nokta yerine istediğiniz noktayı görüp izlemeniz mümkün.

Tekno yılbaşı oyuncakları

Hoverboard: İki tekerli uçan kaykay. Türkiye’de de satılıyor. Hareket sensörü var. Hafif şekilde öne eğildiğinizde öne, arkaya eğildiğinizde arkaya gidiyor. Ayağınızı sağa bastırınca sağa, sola bastırınca sola dönüyor. Saatte 10-15 km hız yapabiliyor. Küçük gövdesi, hafif ağırlığı ve taşımasının kolaylığıyla ilgi çekiyor. Bin TL ve üzerinde fiyatı var.

Haberin Devamı

Tekno yılbaşı oyuncakları

Sanal gerçeklik gözlüğü: Gelişen teknolojiyle bu gözlükler sayesinde kullanıcılar kendilerini oynadıkları oyunun, izledikleri görüntülerin gerçekten içinde hissediyor. Samsung, HTC, Oculust Rift, LG gibi firmaların bu alanda ürünleri var. Basit örneklerinin fiyatı 100 TL. Ancak profesyonel ve gerçek gözlükler için 1.500 TL’ye kadar çıkıyor fiyatlar. VR gözlükle kullanılabilen oyun konsolları da piyasada. Sony Playstation VR bunlardan biri.

Çağrı merkezinde videoyla hizmet yolda

Çağrı merkezleri Türkiye’de önemli istihdam kaynakları durumunda. Aynı zamanda yeni teknolojilerin de ilk uygulandığı sektörlerden arasında yer alıyorlar.

Tekno yılbaşı oyuncakları

Sektörün önde gelen firmalarından Comdata’nın Türkiye Genel Müdürü Bahadır Pekkan, sektörün müşteri hizmetlerinde omnichannel denilen çok kanallı sosyal medya, anlık mesajlaşma servisleri, telefon ve e-posta’yı beraber kullandığını belirterek, yeni dönemde ise kısa video içeriklerinin kullanımının yaygınlaşacağını söyledi.

Bahadır Pekkan, telekom, finans gibi dış kaynak kullanan sektörler arasına bu yıl enerjinin de katıldığını aktararak, “Enerji sektöründeki müşteri memnuniyeti çalışmalarının artmasıyla sektör büyüdü. Ayrıca e-ticaret de yeni gelişen bir alan. Yeni sektörlerde müşteri memnuniyeti önem kazandıkça bizim de işlerimiz artıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

55 bin istihdam

Sektörün 55 bin kişiye iş imkanı yarattığını dile getiren Pekkan, ülke büyümesine paralel bir seyir gösterildiğini, bu yılı yüzde 5’in altında bir büyümeyle kapatacağını ancak 2017’de yüzde 10-15 arasında bir büyüme hedeflediğini kaydetti.

‘Altıncı bölgedeki teşvikleri bekliyoruz’

Comdata, İtalya merkezli bir firma. Türkiye’ye 2013’de Callus’ı satın alarak girdi. Son olarak Win Bilgi İletişim’i satın aldı. İstanbul, Konya ve Samsun’da 2.500 çalışanı var. Win’le çalışan sayısı 4 bin 500’e çıktı.

Bahadır Pekkan, sektörde ilk üçte yer aldıklarını belirterek, “Win satın almasıyla güçlendik. Sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. 2017 yılından da umutluyuz. Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Altıncı bölge teşviklerini bekliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini kapsayan bu destekler istediğimiz gibi çıkarsa bu bölgeye yatırımı düşünürüz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

REEDER’DAN EN YENİ MODELLER

Tekno yılbaşı oyuncakları

Selekt Bilgisayar bünyesindeki Reeder, yeni yıla yeni iki akıllı telefon ve bir tablet modeliyle giriyor. İki telefon modeli P11 ve P11S ve tablet A11S satışa sunuldu. Yılbaşı için üçü bir arada hediye paketinde yer alıyorlar.

P11, 3 GB Ram, 32 dâhili hafıza ve parmak izi okuyucu duyarlı özelliğe sahip. P11S ise, 10 çekirdek, 4 GB Ram, 128 GB dâhili hafıza, 2k Amoled ekran, parmak izi okuyucu özellikleriyle geldi. A11S tablet bilgisayar ise 4G’li. 3 GB Ram ve 32 GB hafıza özellikleri öne çıkıyor.

Reeder P11 bin 299 TL, P11S 2 bin 199 TL, A11S tablet bilgisayar da ise 699 TL fiyata satışa sunuldu. Türkiye’deki tekno marketlerin yanı sıra İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Samsun’da bulunan Reeder Store’larda ve online satış kanalları üzerinden alınabiliyor.

YENİ DEPOLAMA

DÖRT AYRI AMAÇ İÇİN DÖRT CİHAZ ÇIKARDI

Tekno yılbaşı oyuncakları

Depolama çözümleri firması Western Digital (WD) dahili depolamada 4 ayrı seri seçeneği sunduğunu duyurdu. WD Blue, WD Black, WD Red ve WD Purple hem güçlü performans hem de yüksek veri işleme hızı sunuyor. Farklı kapasite opsiyonlarıyla kullanıcılara sunulan WD diskler 2 yıl ile 5 yıl arasında garanti sağlıyor.

6 TB’a kadar kapasite sunan WD Blue, günlük bilgisayar ihtiyaçları için çözüm sağlıyor. 3.5 inç büyüklükte 500 GB, 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB ve 6 TB’lık kapasite seçeneği var. WD Black, fotoğraf, video ve uygulamalar içeren büyük multimedya dosyalarını saklamak için performans sunuyor. WD Red, kullanıcıların değerli verilerini depolayacak kapasiteyi tek bir güçlü birimde bir araya getiriyor. WD Purple serisi de 8 sabit disk yuvasına sahip.

100 girişime yatırım yapacak

Tekno yılbaşı oyuncakları

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan 500 Startups ağı altında faaliyet gösteren 500 İstanbul, ülkemizdeki girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedefliyor. Yönetici Ortak Rina Onur Şirinoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 500 İstanbul önümüzdeki 5 yıllık dönemde 100 girişime yatırım yapmayı hedefliyor.

Türkiye’ye ve dünyadaki Türk girişimcilerine odaklanan 500 İstanbul’un Temmuz ayının sonunda aktif hale geldiğini belirten Şirinoğlu, “15 Temmuz’dan hemen sonra başlayan süreçten bugüne kadar eğlenceden sağlığa, ulaşımdan perakendeye, farklı alanlarda 12 girişime yatırım yaptık. 2016 sonu ile 2017 ilk çeyreğinde 5 yatırıma daha imza atmayı hedefliyoruz. 2017’de portföyümüze 20 girişim daha eklemeyi planlıyoruz. 5 yıl içinde ise yatırım yaptığımız girişim sayısının 100’ü bulacağını düşünüyoruz” dedi.