İstanbul Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivalinin Basın Lansmanı Gerçekleşti

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivalinin Basın Lansmanı Gerçekleşti

07.03.2018 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay Ve Teknoloji Festivalinin Basın Lansmanı Gerçekleşti

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin basın lansmanında konuşan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bu festival fikri ülkemizi yeniden bu alanlarda hak ettiği konuma getirebilmek ve gençlerin bu alanlara olan ilgisini yeniden arttırmak adına ortaya çıktı. Havacılık uzay ve teknolojisinin diğer alanlarında bir milli teknolojisini hayata geçirebilmek, bir toplumsal dip dalga ortaya çıkarabilmek hedefi ile inşallah bu festivali gerçekleştireceğiz” dedi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin basın lansamanı 3’üncü havalimanında gerçekleşti. 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin lansmanına, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ve organizasyon paydaşı kurumların yöneticileri katıldı. Festivalde Teknolojiye olan ilginin artması ve Türkiye’nin mili teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefliyor.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ”Ülkemizin havacılığa ilgi duyan ve havacılık çalışmaları yürüten milletler arasında ilk sıralarda yola çıkmış olmasına rağmen, bugün dünya devlerinden birisi olabilecekken ne yazık ki teknolojinin de ana motoru sayılabilecek olan havacılık ve uzay alanında hakettiğimiz yerde olmadığını görüyoruz. Tarihimize baktığımızda uzaya ilk ilgi duyan ve ilk gözetleyen medeniyetlerden birisiyiz. Havacılık alanında da aslında dünyada bu alan başlarken ilklerden olduğumuzu görüyoruz. Maalesef bu çalışmalar zamanla bir şekilde akamete uğratılmış ve yarım kalmış” diye konuştu.
“Teknoloji yarışmaları da paydaşlarımızın destekleriyle Türkiye tarihinin en kapsamlı yarışmaları olacak” dedi.
Festival hakkında bilgi veren Bayraktar, ”Bu festival fikri ülkemizi yeniden bu alanlarda hak ettiği konuma getirebilmek adına ve bu alanlarda yürütülmekte olan çalışmaları desteklemek, gençlerin bu alanlara olan ilgisini yeniden arttırmak adına ortaya çıktı. Havacılık uzay ve teknolojisinin diğer alanlarında bir milli teknolojisini hayata geçirebilmek, bir toplumsal dip dalga ortaya çıkarabilmek hedefi ile inşallah bu festivali gerçekleştireceğiz. Teknoloji yarışmaları da paydaşlarımızın destekleriyle Türkiye tarihinin en kapsamlı yarışmaları olacak. Teknofest kapsamında düzenleyeceğimiz farklı yaşlardan gençlerin katılacağı teknoloji yarışmalarının ülkemizin bu alanlardaki gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
1 Nisan 2018’de başvuruları sona erecek olan Teknofest’te, festivalin diğer paydaşları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, HAVELSAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), TRT ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.