Gündem Teknoloji devlerinin mütevazı hayatları

Teknoloji devlerinin mütevazı hayatları

31.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin ekonomi ve teknoloji haber sitesi Business Insider, teknoloji milyarderlerinin mütevazı alışkanlıklarını kaleme aldı. ABD’nin Silikon Vadisi’nde yaşayan milyarderlerin hepsi sanılanın aksine şatafatlı bir hayat sürmüyor.

Teknoloji devlerinin mütevazı hayatları

Zengin olmadan önceki sıradan hayatlarına devam eden milyarderlerin bir listesi:

Haberin Devamı

Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella: Serveti 45 milyon dolar
Microsoft’un yeni yöntecisi Satya Nadella ise Amerikalı ve Hintli şairleri okumayı seviyor; ayrıca CEO olmasına rağmen bilgi dağarcığını geliştirmek için sabahları erken saatlerde online kurslara katılıyor.

Twitter’ın kurucu ortağı Biz Stone: Serveti 200 milyon dolar
Yeni bir araba almaya utandığını söyleyen Stone, halen 20 bin dolarlık eski Volkswagen Golf’unu kullanıyor.

Whatsapp’ın kurucusu Jon Koum: Serveti 6.8 milyar dolar
Koum şimdi çok zengin bir kişi olsa da çocukluğu böyle geçmemiş. Ailesiyle 16 yaşında Ukrayna’dan ABD’ye taşınan Koum, ailesinin hem ekonomik sorunlar yaşadığını hem de yemeği ancak gıda pullarıyla bulduğunu söyledi. Bu yüzden çok tutumlu yetiştirilen Koum halen daha bu tavrını sürdürüyor.

Telmex ve America Movil’in CEO’su Carlos Slim Helu: Serveti 76 milyar dolar
Dünyanın en zenginleri listesinde birinci sıraya oturan Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu ise 30 yıldır 6 odası olan aynı evde yaşıyor ve şoför kullanmak yerine işe kendi gidip geliyor.

Haberin Devamı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg: Serveti 33.3 milyar dolar

Zuckerberg, serveti milyar dolarlara ulaşsa da çok mütevazı bir hayat yaşıyor. Zuckerberg’in Kaliforniya eyaletindeki Silikon Vadisi’ne yakın bulunan Palo Alto’daki evi, servetine kıyasla çok ucuz. Facebook’un dahi kurucusu aynı zamanda pahalı arabalar yerine 30 bin dolarlık Wolkswagen kullanıyor ve her gün işe aynı gri tişörtü giyerek gitmeyi tercih ediyor. Ayrıca eşi Priscilla Chan ile balayını geçirdikleri İtalya’da Mcdonalds’da yemek yerken yakalandılar.

Tumblr’ın kurucusu ve CEO’su David Karp: Serveti 200 milyon dolar

Karp ise Brooklyn’de 157 metrekarelik bir apartman dairesinde yaşıyor ama sürdüğü mütevazı yaşam yüzünden dairenin ancak yarısını kullandığını söylüyor.

Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin: Serveti 30.9 milyar dolar

Brin, lüks mağazalar yerine Costco gibi toptancılardan alışveriş yapmayı seviyor. Brin, halen daha ailesinin ona öğrettiği mütevazı yaşam tarzını benimsediğini, azla yetinmesini bildiğini söylüyor.