Geri Dön
Teknoloji her yerde: Güzellik dünyasını biçimlendiren trendler

Teknoloji her yerde: Güzellik dünyasını biçimlendiren trendler

Teknolojinin elinin dokunmadığı şey yok. Bunlardan biri de güzellik sektörü... Teknolojinin dönüştürdüğü bu sektörde nelere yer açılıyor ve neler gündeme yavaş yavaş giriyor?

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Güzellik ve bakım endüstrisi büyük bir hızla değişiyor, dönüşüyor, kendini yeniliyor. Her gün onlarca yeni ürünle karşılaşıyoruz ve bazen bunları takip etmekte zorlanıyoruz. Üstelik hâliyle, gelişen teknoloji de büyük bir alan yaratmaya başladı bu sektör için. 'Yenilenen' dünyanın 'yenilenen' güzellik trendlerine bakınca, ortaya ilham verici ve şaşırtıcı şeyler çıkıyor.

Haberin Devamı

Yapay zekâ 'tahmin ediyor

Örneğin, yapay zekâ sayesinde ten renginize ve cilt tipinize uygun ürünleri seçmenize yardımcı oluyormuş. Bu konuda, kadınların yüzde 50'sinin kararsız kaldığı ve hangi ürünü, hangi rengi kullanması gerektiğini bilmediği öğrenilmiş. Yapay zekâ, sanal sonuçlar yaratarak cildinizde bakım ve makyaj ürünlerinin nasıl görüneceğini tespit edebiliyormuş.

Mobil uygulamalar da işin içinde

Bir ihtiyaç varsa, bunun mobil uygulamasının üretilmemiş olması imkansız. Yapay zekânın verdiği sonuçlara benzer sonuçları doğrudan telefon ve tablet ekranından 'artırılmış gerçeklik' teknolojisi sayesinde veren pek çok uygulamayla karşılaşmak mümkün.

Akıllı 'bakım tavsiyeleri'

Öte yandan, cilt yaşınızı öğrenmek gibi konularda kullanabileceğiniz pek çok araç var. Fotoğrafınızı alıp size hangi bölgede ne tür ürünler kullanmanız gerektiğini doğrudan söylüyor ve cilt yaşınıza göre tavsiyelerde bulunuyor. Bundan harika bir şey olabilir mi?

Haberin Devamı

Teknolojiye kayıtsız kalamamak

Herkesin bakımla ilgili tavsiyelere ihtiyacı var ve işin açıkçası bu işi kolaylıkla yapabilmenin tek yolu da basit araçları kullanmak. Teknolojinin dönüştürdüğü güzellik sektörünün sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha da net göreceğiz.


andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler