Teknoloji 14 TL'ye telefon satan şirketin kurucusu dolandırıcılıktan gözaltında

14 TL'ye telefon satan şirketin kurucusu dolandırıcılıktan gözaltında

25.02.2017 - 09:36 | Son Güncellenme:

Sadece 251 Hindistan rupisi yani yaklaşık 14 TL'ye satılan dünyanın en ucuz akıllı telefonlarını üreten 'Ringing Bells' adlı şirketin kurucusu ve eski yöneticisi Mohit Goel dolandırıcılık suçlamasıyla ülkesi Hindistan'da gözaltına alındı.

14 TLye telefon satan şirketin kurucusu dolandırıcılıktan gözaltında

Hindistan polisi, 'dünyanın en ucuz akıllı telefonu' olan 'Freedom 251'i (yaklaşık 14 TL) satan şirketin kurucusu ve eski yöneticisi Mohit Goel'in dolandırıcılık suçlamasıyla dün gözaltına alındığını açıkladı.

'Ringing Bells' adlı şirketin kurucusu olan Goel, bir dağıtımcının yaklaşık 24 bin dolarlık değerindeki sipaşin kendisine ulaşmaması nedeniyle yaptığı şikayetin ardından Uttar Pradeş eyaletindeki Gaziabad kentinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dağıtımcı şirket Ayam Enterprises, Goel'e Kasım 2015'te 44 bin dolar verdiklerini ancak bu rakamın sadece yarısı karşılığında akıllı telefonun kendilerine ulaştırıldığını belirtti.

Polis, Goel'in dolandırıcılıkla suçlandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ayrıca şirketin 4 yetkilisinin daha arandığı açıklandı.

Hindustan Times'a konuşan Goel ise borçların 31 Mart'a kadar ödeneceği sözlerini verdiklerini ve sorunun ne olduğunu anlamadığını söyledi.

Goel şirketin yönetimini Aralık 2016'da kardeşine devretmişti.

Yoğun talep şirketin sitesini çökertmişti

2 yıl önce kurulan Ringing Bells şirketi geçen yıl Şubat'ta internet üzerinden cep telefonu satışına başlamıştı.

Freedom 251 adlı akıllı telefona ilgi o kadar büyüktü ki şirketin internet sitesi satışın başlamasından birkaç saat sonra yoğunluktan çökmüştü.