Teknoloji 14 Yaşındaki Dağhan’ın Geliştirdiği Oyun App Store’da

14 Yaşındaki Dağhan’ın Geliştirdiği Oyun App Store’da

13.05.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

Mobil uygulamaların çıkışından beri zaman zaman uygulama geliştiren dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklardan bahsetmiştik. “Çocuk Girişimciler” olarak adlandırılan bu genç yetenekler arasına bir yenisi de bu sefer ülkemizden geldi. 14 yaşındaki Dağhan Ege Koç tarafından geliştirilen “My Planet Needs Me” isimli oyun App Store’daki yerini çoktan aldı.

14 Yaşındaki Dağhan’ın Geliştirdiği Oyun App Store’da

0.99 dolardan satışa sunulan "My Planet Needs Me" iki boyutlu bir platform oyunu. Dağhan geçtiğimiz yıl Stanford Üniversitesi’nin iki haftalık ID Tech kampına katılmış ve ilk çalışması olan “Endless Runner” isimli oyunu geliştirdi. Bu eğitim ona yaramış olacak ki sonrasında o uygulamaya üzerinde ciddi mesai harcayıp “My Planet Needs Me” ismiyle App Store’daki yerini aldı.

Haberin Devamı

Dağhan Ege Koç ilk olarak iOS için yayınladığı My Planet Needs Me’nin yakın gelecekte Android sürümünü de çıkarmayı amaçlıyor. Bakalım Dağhan’ın erken başlayan kariyeri nasıl şekillenecek. Ülkemizde bu tür gelişmelerin daha çok olmasını ümit ederek Dağhan’a başarılar diliyoruz.