Teknoloji 14 Yaşındaki Snapchat Kullanıcısı Polis Kayıtlarında

14 Yaşındaki Snapchat Kullanıcısı Polis Kayıtlarında

07.09.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki Snapchat kullanıcısı bir çocuk sınıfındaki bir kıza odasında çektiği çıplak fotoğrafını Snapchat üzerinden atınca İngiltere polis kayıtlarında yerini aldı. Fotoğrafı alan kız fotoğrafı kaydetti ve arkadaşlarına gönderdi. Böylelikle...

14 Yaşındaki Snapchat Kullanıcısı Polis Kayıtlarında

14 yaşındaki Snapchat kullanıcısı bir çocuk sınıfındaki bir kıza odasında çektiği çıplak fotoğrafını Snapchat üzerinden atınca İngiltere polis kayıtlarında yerini aldı. Fotoğrafı alan kız fotoğrafı kaydetti ve arkadaşlarına gönderdi. Böylelikle olay ortaya çıkmış oldu. Çocuk göz altına alınmadı veya cezaya çarptırılmadı. Ancak Snapchat kullanıcısı çocuğun fotoğrafını kendisi yollamasına rağmen olay kayıtlara rahatsız edici görüntüye sahip çocuk fotoğrafı kullanmak olarak geçti. Olay kayıtlarda 10 yıl süreli olarak yerini alacak ve olay Kriminal Kayıtlar Bürosunda çocuk bölümünde kalacak.

Haberin Devamı

BBC radyoda yayınlanan Today programında çocuğun resmi olarak bir suç işlediğini ve kanun tarafından garanti edilen standart korumaların işleneceği belirtildi. Ancak bunun yerine olayın yaşandığı okulda polis tarafından sorgulanan çocuğun ailesi durumdan bilgilendirilmemişti, yanında çocuğu koruyacak kimse yoktu ve soruşturma esnasında vereceği cevaplar hakkında danışabileceği kimse yoktu. Ancak sorgulayan görevlinin açıklamasında göre bazı durumlarda ailenin bilgilendirilmesine gerek yok ve olayla ilgili ne olursa olsun hareket etme yetkisine sahip olduğunu söyledi. Ancak çocuğun başı daha çok ağrıyacak gibi. 18 yaşından küçük kişilerin açık fotoğraflarının paylaşılması kesinlikle yasak. Bunu paylaşan snapchat kullanıcısı olarak kendisi olsa bile. Bir yandan fotoğrafın arkadaşları tarafından paylaşılması durumu var. Bu intikam pornosu olarak ele alınıyor ve bu durumda çocuğun mağdur pozisyonuna düşmesi cabası.