Teknoloji 2 günde 40 milyon! OnePlus 5T resmen satışa sunuldu

2 günde 40 milyon! OnePlus 5T resmen satışa sunuldu

04.12.2017 - 14:57 | Son Güncellenme:

Çin'in mobil markalarından olan OnePlus 5T, Çin'de 48 saatte 40 milyon ön sipariş aldı. OnePlus 5T resmen 28 Kasım'da Çin'de tanıtıldı.

2 günde 40 milyon OnePlus 5T resmen satışa sunuldu

Mustafa Çomak/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çin'in en büyük akıllı telefon ve teknoloji cihazlarından olan OnePlus geçtiğimiz hafta resmi olarak yeni bir modelini tanıttı. OnePlus 5T resmen 28 Kasım'da Çin'de ilan edildi. Markanın amiral gemisi olan cihaz, Cuma günü Çin'de Jingdong'da saat 10.00'dan itibaren satışa sunuldu. Resmi satış öncesi iki günlük rezervasyonlarda Jingdong, OnePlus 5T için 40 milyonun üzerinde sipariş aldı.

Piyasadaki diğer akıllı telefonların fiyatlarını göz önüne aldığımızda OnePlus 5T’nin oldukça uygun bir etiketle satışa sunulduğunu söylemek mümkün. Çinli üretici, çiçeği burnunda yeni amiral gemisi modeli için bazı açıklamalarda bulundu. Google’ın Android Oreo ile birlikte tanıttığı Project Treble’ın OnePlus 5T tarafından desteklenmeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

OnePlus 5T eş zamanlı olarak Star Wars Edition'ı da tanıttı!

OnePlus 5T 27 Kasım'da tanıtıldıktan sonra, önümüzdeki günlerde vizyona girecek yeni Star Wars filmi için yepyeni bir model piyasaya sürdü. Markanın Mumbai’deki Comic Con etkinliğinde yepyeni bir sürümünde müjdesin verildi.

OnePlus 5T Star Wars Edition olarak isimlendirilen modelde beyaz ve siyah renk seçenekleri mevcut. Detaylarda yer alan kırmızı renk ise modelin farklı bir tarz kazanmasına neden olmuş. Etkinlikte tanıtılan ürünü yakından incelediğimiz zaman modelin beyaz rengindeki arka tarafında bir Star Wars logosu yer alıyor. Yan taraflarda yer alan ses kontrol tuşlarında kırmızı renk tercih edilirken ön tarafta ise siyah renk kullanılmış.

Teknik özellik olarak OnePlus 5T modelinden hiç bir farkı bulunmayan özel modelin 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolamayla geldiğini de belirtelim. Sınırlı sayıda üretilecek olan Star Wars Edition, 16 Aralıkta satışa sunulacak.

6 GB RAM + 64 GB depolama alanı ve 8 GB RAM + 128 GB depolama alanlı OnePlus 5T sırasıyla 2.999 Yuan - 1750 TL (453$) ve 3.499 Yuan 2100 TL (530$) fiyatlarla satışa sunuldu. Bu modeller Gece Siyahı renginde mevcut. Özel baskı OnePlus 5T Kırmızı Lav sürümünün 17 Aralık'tan Çin'de olması bekleniyor.

OnePlus 5T ve 5T Star Wars Edition ABD, Hindistan, Fransa, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de eş zamanlı satışa sunularak satış oranını arttırmayı planlıyor.