Teknoloji 2011'in en iyi Android'leri!

2011'in en iyi Android'leri!

21.12.2011 - 11:15 | Son Güncellenme:

2011'de çıkan bu 5 cep telefonu, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i adeta uçurdu!

2011in en iyi Androidleri

Google, "arama" sözcüğünün hayatımızdaki anlamını baştan aşağı değiştirdi. Artık herhangi bir konuda bilgi ararken çoğumuz, kitaplara veya profesyonel bir yardıma başvurmuyor. Google'ın Android mobil işletim sistemi de Apple iOS'a zor zamanlar yaşatıyor. iOS, sadece iPhone üzerinde çalışırken Android, çeşitli bütçelerde ve çeşitli amaçlara yönelik ceplerde geniş bir yelpazeye sahip. Dilerseniz 2011'de tanıştığımız en iyi 5 Android cebi şöyle bir hatırlayalım.

1. HTC Sensation: Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemciye ve 768MB RAM'e sahip cihaz, Sense 3.0 ve Android 2.3 ile geliyor. Telefon, Android'in varsayılan arayüzü yerine size Sense 3.0 ile dönen, şık bir arayüz sunuyor. 4.3 inç 540x960 çözünürlüğündeki Super LCD ekranı ise fotoğraf ve videoları mükemmel bir biçimde gösteriyor. Sense ile sunulan hava durumu, 3D geçişler, özelleştirilebilir kilit ekranı ve diğer şık uygulamalar, Sensation'ı daha da eşsiz kılıyor.

2011'in en iyi cepleri - II

2. Motorola Atrix 4G

4 inç qHD ekrana sahip cihaz, çift çekirdeğe sahip ve Android 2.2 ile geliyor. Atrix 4G'nin ekran kalitesi oldukça etkileyici ve web'de gezinme, video oynatma, çoklu görev performansıyla büyülüyor.


3. HTC Thunderbolt

Bugüne dek küçük cep telefonları kullananlara biraz büyük gelebilecek olan Thunderbolt, 4.3 inç WVGA ekranı ile size geniş bir çalışma/okuma alanı sağlıyor. Cihazın 8MP'lik kamerası, iyi kalitede fotoğraflar çekebiliyor. Ön yüzdeki kamera ise 1.3MP kapasitesinde. HTC'nin Sense arayüzü, Thunderbolt'u daha da harika kılıyor.

2011'in en iyi cepleri - III

4. Samsung Galaxy S II

Galaxy S II, bahsettiğimiz ceplerle hemen hemen aynı özellikleri sunuyor. Ancak en büyük farkı, muhteşem 4 inç AMOLED ekranında. AMOLED ekran daha iyi kontrast, renk, okunabilirlik sağlıyor ve tasarımı daha ince bir hale getiriyor. AMOLED ekran aynı zamanda pili de daha az tüketiyor. Çift çekirdeğe sahip Galaxy S II, hızlı tepki süresi, yüksek oyun ve arayüz performansı ile göz dolduruyor.


5. LG G2X

LG G2X, NVIDIA Tegra çift çekirdekli işlemcisi ve HDMI çıkışı ile tam bir çokluortam canavarı. Temel olarak Optimus 2X ile aynı tasarıma sahip G2X, HSPA+ bağlantısına sahip ve LG'nin Android üzerine yerleştirdiği arayüzü taşımıyor.

NVidia Tegra 2 çift çekirdekli işlemcinin oyunlardaki etkisi ise farkedilir seviyede.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.