Teknoloji 2012'nin en büyük 9 teknolojik olayı

2012'nin en büyük 9 teknolojik olayı

17.07.2012 - 11:15 | Son Güncellenme:

Henüz sadece 7 ay geçti ama 2012 yılında yaşanan bu 9 olay, yıllar geçse de unutulmayacak...

2012nin en büyük 9 teknolojik olayı

2012 senesinde şahit olduğumuz önemli teknolojik olayların sayısı hiç de az değil. ABD'nin korsan web sitelerini kapatması, dev şirketlerin çöküşü veya birleşmesi, beklenmeyen, sürpriz ürünler ve fazlası 2012'de yaşadıklarımız arasında bulunuyor. İşte 2012'de yaşanan en önemli 9 teknolojik olay.

Haberin Devamı

9. Samsung, Apple'a karşı patent davası kazandı

Tarih: 9 Temmuz

Bu ayın başlarında, kısmen de olsa Samsung bir zafer kazanmıştı. Hakim Colin Birss, Samsung'un Galaxy tabletlerinin "Apple tasarımındaki aynı basitliğe sahip olmadığını" söylemiş ve "onlar kadar havalı değil" diyerek herkesi şaşırtmıştı.

8. Facebook, Instagram'ı satın aldı

Tarih: 9 Nisan

Facebook'un teknoloji arenasında Google, Microsoft ve Apple kadar büyük olup olmadığı konusundaki şüpheler, Instagram'ı 1 milyar dolar karşılığında satın almasının ardından ortadan kalkmıştı.

7. Kickstarter rekor kırdı

Tarih: 2 Mayıs

Fon toplama platformu Kickstarter, girişimcilerin en önemli adreslerinden bir tanesi halini almayı başardı.

6. RIM zor anlar yaşıyor

Haberin Devamı

Tarih: Ocak-Temmuz

RIM'in dördüncü çeyrek rakamları, durumunun pek de iyi olmadığını ortaya çıkarmıştı. Şirketin gelirleri yüzde 11 düşmüş ve toplam BlackBerry sevkiyatları yüzde 21 gerilemişti. RIM'in maliyetleri azaltmak üzere 5.000 çalışanı işten çıkarma planları da kötü gidişatı onaylar nitelikteydi.


Apple'dan Retina'lı laptop

5. Apple'dan Retina'lı laptop

Tarih: 11 Ocak

Apple, Retina ekranlı iPhone 4'ü çıkardığından beri hayranları, ondan Retina çözünürlüğüne sahip bir HD ekran bekliyorlar. Bu sene yeni iPad ile bu beklenti kısmen karşılanmıştı. Haziran ayında tanıtılan Retina ekranlı MacBook Pro ise tüm Apple hayranlarını memnun edecek Retina ekrana sahipti.

4. Google hayatımıza ve tablet piyasasına girdi

Tarih: 27 Haziran

Google, yeni Nexus 7 tableti ile yeni bir tablet sınıfı ve standardı oluşturmak istiyor. Asus tarafından geliştirilen tablet, Android 4.1 ile çalışıyor ve oldukça temiz bir Android deneyimi sunuyor.

Nexus Q ise direkt olarak Apple TV'yi hedef alan bir medya cihazı. Android cihazlarıyla uyum içinde çalışan cihaz, herhangi bir Android'li telefonla kontrol edilebiliyor.

3. Microsoft'tan yeni tabletler

Tarih: 18 Haziran

Bu tarih Microsoft için oldukça önemliydi. Zira şirket, yeni Surface tabletlerini tanıtmış, ilk kez yazılımlarını taşıyan şirketlere direkt olarak rakip olmuştu.

2. Megaupload kapandı

Haberin Devamı

Tarih: 20 Ocak

Çevrimiçi depolama ve dosya paylaşımının en önde gelen isimlerinden Megaupload, ABD Adalet Bakanlığı tarafından beklenmedik bir biçimde kapatılmıştı. Bu kapatılmanın arkasında RIAA ve MPAA'nın şikayetleri yatıyordu.

1. Facebook halka açıldı

Tarih: 18 Mayıs

Yılın en önemli teknolojik gelişmelerinden bir tanesi, yıllar süren söylentilerin ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in şirketini halka açmaya karar vermesiydi. Halka açılma ile sosyal devin yaklaşık 900 milyon kullanıcısı olduğunu, son senelerde dev bir büyüme gerçekleştirdiğini ve şirkete 104 milyar dolar değer biçildiğini öğrendik.

Resimlerle: 2012'nin en iyi 44 cep telefonu!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.