Teknoloji 2015’in En Zekice Tasarlanmış 10 Teknolojik Tasarımı

2015’in En Zekice Tasarlanmış 10 Teknolojik Tasarımı

23.12.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar bir çok ürün ve teknolojik tasarım hakkında haber yaptık. Bazıları gerçekten övgüyü hakederken bazıları keşke piyasaya hiç çıkmasaydı dedik. İşte 2015'e damgasını vuran teknolojik tasarımlardan bazıları

2015’in En Zekice Tasarlanmış 10 Teknolojik Tasarımı

Bugüne kadar bir çok ürün ve teknolojik tasarım hakkında haber yaptık. Bazıları gerçekten övgüyü hakederken bazıları keşke piyasaya hiç çıkmasaydı dedik. İşte 2015'e damgasını vuran teknolojik tasarımlardan bazıları. Google Cardboard 2: VR deneyimini oldukça kolay bir şekilde yaşıyorsunuz. Google Cardboard 2.0 ile yüksek çözünürlüklü ekranlara, sensörlere ve lenslere ihtiyaç duymadan sanal gerçekliği evinizde deneyimliyorsunuz. Tritensel: Evet ilginç ama çalışıyor. Hem bıçak hem kaşık hem çatal. Masada nereye konmalı acaba. Ayrıca 40 dereceye kadar eğilebilen ürün işaret parmağınıza daha az yük binmesini sağlıyor. Surface Book: Yıllardır Apple'dan başka hangi laptop alınır sorusunun cevabı oldu. Hatta öyle ki Microsoft ilk defa laptop sektöründe Apple'dan daha fazla kar etti. Polaroid Snap: Kendinden öncekilerin aksine bu Polaroid fotoğraf basmak için mürekkebe ihtiyaç duymuyor.

Haberin Devamı

Zink adlı firmanın geliştirdiği teknoloji sayesinde kamera mürekkepsiz basım yapabiliyor. Pebble Time: Bize saat arayüzlerinin fikrini aşılayan Pebble Time oldu. Bunu Apple'da başardı ancak Pebble Time, Apple Watch'tan önce piyasadaydı. Zoltis: Bir çakmaktan biraz daha büyük olan bu cihaz sise bir laptopu şarj edecek güç sunuyor. 2016 Olimpiyat Meşalesi: Brezilyalı tasarım stüdyosu Chelles & Hayashi tarafından tasarlandı. Meşalenin açılan 5 mekanik bölümü var ve bu bölümlerin her biri ülkenin bir doğal harikasını simgeliyor. Uzay Espressosu Bardağı: Bu espresso bardağı ile uzayda kahvenizi içebilirsiniz.

Aman o ne öyle demeyin Portland Eyalet Üniversite tarafından geliştirilen bilimin arkasında büyük bir emek ve bilim yatıyor. The Net Zero Table: Bu masa üzerinde bulunan özel bir yağ sayesinde hava 21 derecenin üzerine çıkınca ortam ısısını hapsediyor. Oda soğumaya başladığında ise yakaladığı ısıyı yayarak odayı tekrar ısıtıyor. Yumit: Hala geliştirme aşamasında olan bu ürün çocukların düzenli beslenmesini sağlıyor. Uygulama ile çalışan tabaktan yenilen yemekler mobil oyunda pusn olarak geri dönüyor.