Teknoloji 2019 yılında 3 kameralı iPhone gelebilir!

2019 yılında 3 kameralı iPhone gelebilir!

08.05.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

Apple'ın 2018 iPhone modellerini sunması tüm kullanıcıları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinin ardından Apple'ın, 2019 yılında iddialara göre üç lensli arka kameraya sahip yeni bir iPhone modelini piyasaya çıkaracağına dair rapor paylaşılmıştı. Fakat buna ek olarak Yuanta Securities analisti Jeff Pu da tarafından paylaşılan yeni bir rapor doğrultusunda, 2019 model iPhone'lardan en az birinin üç arka kameraya sahip olacağı açıklanarak, iddiaları desteklediği belli oldu.

2019 yılında 3 kameralı iPhone gelebilir

Geçtiğimiz aylarda iddialara göre Apple'ın 2019 yılında üç kameraya sahip yeni bir iPhone modelini piyasaya çıkaracağına dair Çin’de Economic Daily News tarafından bir rapor yayınlanmıştı. Fakat bu iddiaları destekleyen yeni bir rapor daha Yuanta Securities analisti Jeff Pu da tarafından paylaşıldı. Bu rapor doğrultusundan 2019 model iPhone'lardan en az birinin üç arka kameraya sahip olacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Raporda herhangi bir ek bilgi verilmiyor. Ancak geçen ayki paylaşılan rapor doğrultusunda Apple'ın kullanacağı üçüncü kamera, 12 megapiksel çözünürlüğünde olacak ve 6P lens tasarımına sahip olacağı öne sürüldü. 6P lens sayesinde cihaz, 3x optik yakınlaştırma ve 5x hibrit yakınlaştırma özelliği sunacak.

Üçüncü bir lensin eklenmesi, iPhone'da ilk defa 3x optik zoom özelliğini etkinleştirerek kullanıcıların vizördeki görüntüyü, dijital zoom gibi kaliteli bir bulanıklık olmadan 3 kata kadar büyütmelerini sağlayacak. Üç lensli arka kameraya sahip olan bu cihazın, Apple'ın en üst seviye model olan iPhone X ve iPhone X Plus için geçerli olması bekleniyor.

Şu ana kadar tanıtılan üç kameralı tek amiral gemisi Huawei P20 Pro olmuştu. Bir çok fotoğrafçıya göre P20 Pro, sunduğu kamera performansı ile iPhone X ve Galaxy S9+ gibi rakiplerini arkasına almayı başarmıştı. Ayrıca P20 Pro kamerası, 3x optik yakınlaştırma yapabiliyor.