Teknoloji 30 Saniyede Şarj Olan Batarya Buldular!

30 Saniyede Şarj Olan Batarya Buldular!

18.07.2014 - 12:47 | Son Güncellenme:

Telefonunuz lazım olduğunda şarj imleci hep kırmızı bölge de mi? Bilim adamları bunun çözümünü bulmuş olabilir.

30 Saniyede Şarj Olan Batarya Buldular

StoreDot isimli İsrail firması bataryalarda devrim yaratacak bir buluş yaptığını iddia ediyor. Ürettikleri batarya tam 30 saniyede tam dolu kapasiteye ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Sadece cep telefonlarımız için değil, elektrik ile çalışan tüm cihazlar için bir devrim olabilecek bu buluş özellikle elektrikli araba üreten firmaların dikkatini çekti bile.

Normal bir bataryada kimyasal reaksiyonlar ile şarj azalıyor. Ve bu reaksiyonlar tersine çevrilerek bataryanın şarj olması sağlanıyor. Aslında bu tersine çevirme işlemi zaman alıyor. Ayrıca bu yöntemde toksik ağır metaller kullanılıyor. StoreDot şirketi ise bu işlemi biraz değiştirmiş. Öncelikle StoreDot yetkililerine göre bu yeni bataryalar toksik ağır metal bulundurmuyor. Şirket tarafından yapılan bilgilendirmeye göre yeni bir elektrod modeli ile batarya içinde peptid molekülleri sentezleniyor. ( peptidler küçük protein molekülleri) Ve bu peptidler ile bataryanın şarjının dolması sağlanıyor.

Haberin Devamı

StoreDot şirketinin yaptığı bilgilendirmeye göre batarya hazır ancak daha bir cihaza adapte edilememiş. Ancak bu imkansız değil ve çalışmalar son hızla devam ediyor. Şirket patent başvurusunu yapmış ve 2016 yılında seri üretime geçeceğini iddia ediyor.