Teknoloji 30 Yıl Sonra Şehirler Nasıl Olacak?

30 Yıl Sonra Şehirler Nasıl Olacak?

06.11.2015 - 14:05 | Son Güncellenme:

Futurologist olan Ian Person 2045 yılında bizi nasıl şehirlerin beklediğine dair tahminlerde bulundu. Pearson’ın ana hedefi önümüzdeki 30 yıl içerisinde bizi nasıl binaların beklediği ve bu binaların inşaatının nasıl olacağını...

30 Yıl Sonra Şehirler Nasıl Olacak

Futurologist olan Ian Person 2045 yılında bizi nasıl şehirlerin beklediğine dair tahminlerde bulundu. Pearson’ın ana hedefi önümüzdeki 30 yıl içerisinde bizi nasıl binaların beklediği ve bu binaların inşaatının nasıl olacağını tahmin etmek üzerine. 1. Gelecekte binaları yapay zeka kontrol edecek. Merhaba apartman Siri. Tahminlere göre bina sakinleri bina ile konuşabilecek yakınlarda nerede yemek yiyebileceklerinin tavsiyelerini oturdukları binanın kendisinden alabilecekler. 2. Süper uzunluktaki binalar başlı başına bir şehir olacak Yüksek talep ve yüksek arazi fiyatları ile belkide süper uzunluktaki binalar az veya orta derecede maaş alan insanlara tahsis edilecek. Apartmanların içinde sakinlerin ihtiyacını giderecek çoğu şey bulunacak. 3. Bina pencereleri sanal gerçeklik ekranları ile değiştirilecek.

Haberin Devamı

Geleceğe Dönüş 2 filminde olduğunu gibi evlerin pencerelerini sanal gerçeklik ekranları kaplayacak böylesi hem çok daha ucuz hemde inşaatın daha hızlı ilerlemesi anlamına gelecek.

4. Sprey ile solar kaplama mümkün olacak. Solar kaplamaların fizibilitesi ve geliştirmesi yapılmakta. Nano-partikül bazlı materyeller ile evin dış cephesini spreyle boyar gibi güneş paneli kaplamak mümkün olacak. 5. Isıtma ve ışıklandırma sizi takip edecek Evin ısıtması ve ışıklandırması direkt olarak size odaklanacak. Böylelikle evde yürüdüğünüzde veya oturduğunuzda sıcaklık ve ışık hiç değişmeyecek. 6. İnşaat sektörü çalışanları süper adamlara dönüşecek Egzsoskeleton sayesinde özellikle inşaat endüstrisinde ağır yükler altında çalışan insanlar bu aletlerle ağılıktan kat ve kat fazla ağılırlıkları kuş tüyü gibi kaldırabilecek.

Haberin Devamı

7. Tehlikeli inşaa işleri robotlar tarafından yürütülecek. Çoğu işlerde robotlar insanların yerlerini alacak. Özellikle tehlike inşaat alanlarında iş yükü robotların omuzlarına binecek. Ancak korkulan bir şey var ki robotların çalışma hayatına girmesiyle işsizliğin artacak olması. 8. 3B yazıcılar ve robotlar ile hızlı inşaatlar gerçekleştirilecek. Rapora göre beton ve diğer materyallerin yeni formları sayesinde üç boyutlu yazıcılar ile bina yapmak oldukça kolay olacak.