Populer Bilim 3D Gözlükler Çevreyi Koruyacak

3D Gözlükler Çevreyi Koruyacak

18.03.2010 - 10:30 | Son Güncellenme:

Avatar'la birlikte başlayan üç boyutlu film ve oyun çılgınlığı duduralamaz şekilde devam ediyor. Ancak bu gözlüklerin aslında doğaya büyük zarar verdiğini biliyor muydunuz? İşte olayla ilgili ilginç sonuçlar...

3D Gözlükler Çevreyi Koruyacak

Son aylarda piyasayı ele geçiren üç boyutlu film çılgınlığı önümüzdeki aylarda gelecek yapımlarla birlikte sinema dünyasını tam anlamıyla ele geçirecek. Avatar'ın başlattığı bul yol 3D görüntü teknolojisi konusunda uzman şirketlerin de büyük bir servet harcamasına neden oldu.

RealD'nin yaptığı açıklamalara göre firma aralık ayından bu yana 100 milyon sinema izleyicisini gözlükleriyle üçüncü boyuta taşıdı. Ancak, bu rakam kârlı olduğu kadar kendi içinde bazı sorunlara da neden oluyor.

3B gözlükler hem cebe hem de doğaya zararlı

Çeşitli sağlık nedenlerinden dolayı bu 100 milyon gözlüğün büyük çoğunluğu çöpe atıldı.

Ceroplast adlı firmanın araştırmasına göre, çöpe giden ya da imha edilen bu gözlükler şimdiye kadar 50.000 galon karbon salımının dünyaya yayılmasına neden oldu.

Firma, bu soruna çözüm bulacak tekrar kullanıma açık yeşil gözlükler için özel bir teknoloji geliştirdi. RealD'yle anlaşmak üzere olan Ceroplast önümüzdeki yaz aylarından üretimi daha ucuz olan ve tekrar kullanılabilen gözlüklerin dağtımına başlayacak.

:: 3D keyfi sizce doğaya verdiği zarara değiyor mu?

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.