Teknoloji 70 yaşındaki Pokemon Dede, Pokemon Go'ya ayda 1200 dolar harcıyor

70 yaşındaki Pokemon Dede, Pokemon Go'ya ayda 1200 dolar harcıyor

08.11.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

70 yaşındaki Tayvanlı bir adam, Pokemon Go adlı mobil video oyununa olan bağlılığı nedeniyle viral haline geldi. Pokemon Dede lakaplı Chen San-yuan, 11 farklı telefonda oyun oynarken aynı zamanda beline bağladığı özel teçhizatı kullanıyor. San-yuan, oyuna ayda 1.200 dolardan fazla harcıyor.

70 yaşındaki Pokemon Dede, Pokemon Goya ayda 1200 dolar harcıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tayvan'da torununa özenerek bisikletine taktığı 11 telefonla günde 20 saat artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go oynayan 70 yaşındaki Chen San-yuan, sosyal medyada viral oldu.

Pokemon avını daha da ileri götürmek için bisikletine dört telefon daha takmayı planladığını söyleyen Chen San-yuan, bu hobisi için ayda 1200 dolardan fazla harcıyor.

Taipei sokaklarında "Pokemon Amca" olarak bilinen Chen, mobil şarj cihazlarının yardımıyla gece geç saatlere kadar Oyun oynabiliyor.

San-yuan, cihazları güçlendirmek için birden fazla portatif pil paketi kullanıyor. Kurulumuna dört tane daha telefon eklemeyi planlayan San-yuan, telefonları 15'e çıkaracağını söyledi.

Fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Reddit'te yayımlandıktan sonra üne kavuşan Chen, Pokemon sayesinde yeni dostlar edindiğini ve Alzheimer'a yakalanma riskini azalttığını söyledi.