Teknoloji Af yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderiliyor.

Af yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderiliyor.

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Af yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderiliyor.

Af yeniden Cumhurbaşkanına gönderiliyor.

Af yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderiliyor.

Af yeniden Cumhurbaşkanına gönderiliyor.
Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen Şartlı Salıverilme Yasası'nı koalisyon ortakları olarak yeniden Cumhurbaşkanı'na göndermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.
Ecevit'in başkanlığındaki koalisyon hükümetini oluşturan partilerin genel başkanları toplantısı, yarım saat sürdü.
Toplantı sonrasında Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile birlikte yaptığı açıklamasında, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın Şartla Salıverme Yasası'nı TBMM'ye geri yollaması üzerine bugün koalisyon partilerinin genel başkanları olarak bir durum değerlendirmesi yaptık.
Yasayı tekrar Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmanın sosyal açıdan uygun olacağı sonucuna vardık. Önümüzdeki hafta TBMM'de gerekli prosedürün işlerlik kazanması için girişimlerde bulunacağız'' dedi. Bir gazetecinin, ''Yasada hiçbir değişiklik yapılmadan mı geri mi gönderileceğine ilişkin'' soruya, ''Meclisteki duruma bağlı'' yanıtını veren Ecevit, yasanın bayramdan önce çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderme gerekçelerine ilişkin bir soru üzerine, ''Bu tartışmalara girmeyi doğru bulmuyoruz'' karşılığını veren Ecevit, diğer soruları ''soru almıyoruz'' diyerek yanıtsız bıraktı.