Teknoloji AKILLI TELEFONLARIN İLK GÜN BİLANÇOSU

AKILLI TELEFONLARIN İLK GÜN BİLANÇOSU

05.07.2013 - 23:36 | Son Güncellenme:

Sosyal medya ajansı ‘We Are Social’ın, twitter, bloglar ve forumları analizinden, ‘tanıtıldığı gün’ en nefret edilen telefonun iPhone 5, en sevileninse Galaxy S4 olduğu sonucu çıktı

AKILLI TELEFONLARIN İLK GÜN BİLANÇOSU

En yaygın dört akıllı telefon, iPhone 5 (Eylül 2012), Galaxy S4 (Mart), BlackBerry Z10 (Ocak) ve Nokia Lumia 920’nin (Eylül 2012) duyurulmalarının ardından sosyal medyayı tarayan We Are Social, iPhone 5 hakkındaki en büyük şikayetin, güç/veri kablosu soketinin değişmesi ve yeni harita uygulaması olduğunu ortaya koydu. Güç soketindeki değişiklikle, eski şarj kabloları iPhone 5’le kullanılamaz hale gelmişti. Google Maps’in yerini alan Apple Maps’teki hatalar ve geçersizlikse insanların kaybolmasına neden olmuştu. iPhone 5’in fotoğraf kalitesi de şikayet konularından biri. Toplamda, lansman günü sosyal medyada iPhone hakkında yorum yapan 1.7 milyon kişinin yüzde 20’si telefonun özelliklerini eleştirmiş.
Samsung Galaxy S4’se, lansman günü sosyal medyada 140 bin ‘muhabbet’e konu olmuş. Bunların yalnızca yüzde 11’i olumsuzken, yüzde 56 Galaxy S4’ün özellikleri hakkındaki övgülerini dile getirmiş.

Yine de en iyisi iPhone
Buna rağmen J.D. Power&Associates’in araştırmasına göre iPhone, müşteri memnuniyeti açısından en iyi akıllı telefon. Bunda telefonun performansı ve tasarımının yanı sıra kullanım kolaylığı da rol oynuyor. iPhone’u, Nokia, Samsung, Motorola ve HTC izliyor. Puan ortalaması 796 olan bu araştırmadan ne yazık ki BlackBerry, 732 puanla sonuncu çıkıyor.

Haberin Devamı

AKILLI TELEFONLARIN İLK GÜN BİLANÇOSU

AKILLI TELEFONLARIN İLK GÜN BİLANÇOSU

Yetenekli retro: Samsung NX300

Bu hafta tezgâhımızdan, G. Kore şirketi Samsung’un fotoğraf makinelerindeki medar-ı iftiharı NX300 geçti....

Faaliyet gösterdiği her alanda liderliğe oynayan Samsung, konu optiğe geldiğinde bir türlü istediği başarıyı yakalayamıyordu. Ancak önce, Android işletimli Galaxy Camera’yı piyasaya sürerek, fotoğraf tutkusu sosyal ağlarla, instagram’la sınırlı olan kitleyi avucuna aldı. Ardından gelen NX300’se Güney Kore şirketinin bu konudaki ciddiyetinin kanıtı.
20.3 megapiksel APS-C CMOS sensör, 100-25.600 ISO aralığı, 1080p HD video kayıt, dahili Wi-Fi, 3.3 inç AMOLED dokunmatik ekran, saniyede 8.6 kare seri çekim, 1/6000 enstantane hızı, 3D Panorama gibi özellikler, Samsung’un bu kez gazeteciler de dahil olmak üzere profesyonelleri de tavlamak istediğini gösteriyor.
Fotoğraf makinesinde vizör ve dahili flaş yok. Kutudan çıkan mini harici flaş, karanlık ortamlarda ihtiyacı karşılıyor.
Smart Auto, ayarlarla haşır neşir olmak istemeyenlerin işini görüyor. Ekran üzerindeki bir manzara ya da objeye dokunulduğunda NX300, ortamı tanımlayarak 16 ayardan birine geçiyor.
Uygulamalarla akıllı telefonlarla da kontrol edilebilen NX300’ün bir muhabir için can alıcı özelliğiyse, çektiği fotoğrafları Wi-Fi aracılığıyla anında postalayabilmesi.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI

Android’in sesi çıkıyor

LCD ekran ve PC monitörleri üreten Sceptre, yeni ses sistemi ‘SoundBar 2.1’i çıkardı. Android 4.0’lı sistem, HDMI kabloyla TV’ye bağlanıyor. İki 18W hoparlör ve 35W subwoofer’la donatılan Soundbar’ın, 1GHz işlemcisi ve 1GB RAM’i var. 4GB hafızası, 2xUSB, SD kart yuvası olan Sceptre, 300 dolar.

HTC’nin yeni kelebeği

HTC, Droid DNA ve HTC One melezi 5 inçlik ‘Butterfly S’i tanıttı. Cihazın beyninde dört çekirdekli 1.9GHz işlemci ve 2GB RAM var. Arka kamerası ultrapiksel, ön kamerasıysa 2.1MP. 16GB depolama alanı sunan Butterfly’ın can alıcı noktasıysa 3.200mAh’lık bataryası.

Çocuk oyuncağı

Parlak renkli ve ekstra dayanıklı Nabi Jr. tablet, çocukları eğlendirmek için tasarlanmış. Ekranı 5 inç olan tablet, gücünü 4 çekirdekli işlemci ve 1GB RAM’den alıyor. 2MP kameralı Android’in 16GB hafızası var. Fiyatı 140 dolar.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk 4K oynatıcısı

Sony, dünyanın ilk 4K medya oynatıcısı ‘FMP-X1 Ultra HD’yi tanıttı. Sony TV’lerle çalışmak üzere tasarlanan cihaz, indirilebilir dizi ve film içeriği de sunuyor. 4K filmler 8 dolara kiralanıp, 30 dolara satın alınabiliyor. Fiyatı 700 dolar.

Önemli olan işlevi

Compulab ve Linux Mint, mini masaüstü bilgisayarı MintBox 2’yi çıkarmaya hazırlanıyor. i5 işlemciyle donatılan PC, gücünü 4GB RAM ve 500GB hafızayla pekiştiriyor. Mint işletim sistemli, 5 yıl garantili cihazın fiyatı 599 dolar.

Yeni uygulamalar

DuckDuckGo (Android/iOS) Ücretsiz

Uygulama, izinizi belli etmeden arama yapılmasına olanak sağlayan anonim bir arama motoru.

AFAD Deprem (iOS) Ücretsiz

Geçmişte yaşanmış ya da güncel depremlerle ilgili bilgileri, merkez üssü, saat cinsinden görebilirsiniz.

Hailo (Android/iOS) Ücretsiz

Uygulama, Londra, New York, Barselona’nın da aralarında bulunduğu 9 kentte taksi bulmanıza yardımcı oluyor. Sisteme kayıtlı 34 bin taksi var.

Haberin Devamı

Kakao talk (Android, iOS, BlakBerry OS, Windows Phone) Ücretsiz

KakaoTalk, SMS yerine internet üzerinden arkadaşlarınızla sohbet etmeyi sağlayan bir mesajlaşma uygulaması. Whatsapp’tan sonra en popüler mesajlaşma platformu.