Teknoloji Alman Finans Devleri adesso Türkiye Yazılım Ekiplerine Güveniyor

Alman Finans Devleri adesso Türkiye Yazılım Ekiplerine Güveniyor

16.11.2015 - 15:59 | Son Güncellenme:

Bilişim sektörünün önde gelen teknoloji şirketlerinden adesso, Türkiye merkez ofisinde yazılım mühendisi ekipleri kurarak 2015 Temmuz ayından beri Almanya’nın en büyük finans şirketleri için yazılımlar üretiyor.

Alman Finans Devleri adesso Türkiye Yazılım Ekiplerine Güveniyor

Gerçekleştirilen projeler arasında JAVA tabanlı B2B portallar ve teknoloji transformasyon projeleri öncelikli olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

adesso Türkiye Genel Müdürü Burak Barı, “2015 yılının başında,kendimize, Avrupa’ya yazılım geliştirme hizmeti ihracatı hedefini koymuştuk. Bunu başarmak için de “SmartShore” isimli bir model oluşturduk; bu model sayesinde diğer grup şirketlerimizdeki proje ekipleri ile Türkiye lokasyonumuzubaşarılı bir şekilde entegre edebiliyoruz.”Dedi.

2015 İhracat Hedefimizin İki Katını Gerçekleştirdik

Burak Barı “Yılsonu itibari ile 2015 için ön gördüğümüz ihracat cirosunun en az iki katını gerçekleştirmiş olacağız. Ancak henüz potansiyelimizin çok azını kullanabildik diyebiliriz; kısacası daha yeni başlıyoruz.adesso Grubu’ndan, Türkiye operasyonları için aldığımız tam destek ise kuşkusuz hedeflerimize ulaşmamızdaki en önemli etkenlerden biri.” diye belirtti.

Haberin Devamı

adesso Türkiye’nin Delivery Direktörü Mutlu Önder ise, “Yurt dışındayıllardan beri uyguladığımız proje geliştirme metotlarını ve standartlarını Türkiye’de gerçekleştirdiğimiztüm projelerde kullanıyoruz. Ekibin teknik becerilerini bu metotlarla birleştirdiğimizde ortaya kalitesi çok yüksek yazılımlar çıkıyor. Yurt içi müşterilerimiz için gerçekleştirdiğimiz yazılım projelerinde de aynı şekilde ilerliyoruz. Yönetim olarak en başından bu yana, yazılım geliştirme operasyonun hiç bir adımında yurt içi veya yurt dışı şeklinde bir ayrım yapmama prensibini benimsedik. Teknik ekibimizin tamamı yazılım geliştirme süreçlerimize hakim. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler de, bu kararın ne kadar doğru olduğunu kanıtlamakta.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

adesso AG,Türkiye’de kurduğu şirket ile Avrupa’daki müşterilerine sunduğu tüm ürün ve hizmetlerini Türkiye’de konumlandırıyor. adesso Türkiye Bilgi Teknolojileri, kurumsal müşterilerine Bilgi Teknolojileri konularında ağırlıklı olarak mobil uygulama geliştirme, Yazılımcı, Analist ve Test Uzmanı alanlarında dış kaynak (outsource) sağlama, dijitalizasyon projeleri, portal çözümleri, test otomasyon çözümleri, özel proje geliştirme hizmetleri ve yönetim danışmanlığı hizmetlerini sunmakta.