Teknoloji Alphabet(Google)’in Üstünde Çalıştığı 9 İlginç Robot!

Alphabet(Google)’in Üstünde Çalıştığı 9 İlginç Robot!

08.10.2015 - 11:43 | Son Güncellenme:

Google yeni oluşturduğu Alphabet çatısı altında robotlara özel bir bölüm açabilir. Açarsa sürpriz olmaz çünkü daha önce robotlar zaten tek bir çatı altındaydı, Google X. Ancak Alphabet ile beraber robotik...

Alphabet(Google)’in Üstünde Çalıştığı 9 İlginç Robot

Google yeni oluşturduğu Alphabet çatısı altında robotlara özel bir bölüm açabilir. Açarsa sürpriz olmaz çünkü daha önce robotlar zaten tek bir çatı altındaydı, Google X. Ancak Alphabet ile beraber robotik bölümü bugüne kadar ne geliştirdiklerini göstermek için ilginç bir fırsat yakalamış olabilir. İşte Alphabet çatısı altında geliştirilen robotlardan bazıları. 1. Cheetah Boston Dynamics’in geliştirdiği robot Usain Bolt’tan hızlı koşuyor. 2. The Dreamer Robot Google tarafından 5 Aralık 2013’te satın alınan Meka firmasının geliştirdiği robot özellikle insanlar ile beraber çalışmak için tasarlandı. 3. Solara Titan Aerospace tarafında üretilen drone dünyaya internet yaymak için kullanılacak.

Haberin Devamı

Havada kalma süresi ise 5 yıl. 4. The WildCat Boston Dynamics tarafından geliştirilen bir diğer robot. Cheetah’ın akrabası. 5. YASKAWA Alphabet’nin en göz kamaştırıcı robotu olmayabilir ama endüstriyel kullanımda en işlevsel robotu. 6. SCHAFT Google’ın 2013 DARPA Robotics Yarışmasından sonra aldığı SCHAFT merdiven çıkabiliyor ve zor şartlarda yürüyebiliyor. 7. Bot & Dolly Gravity filmindeki oyuncuların ağırlıksızmışçasına dolaşmasını sağlayan robotlar. 7 yönlü ve hareket kontrollü. 8. Spot Yine Boston Dynamics’ten bir robot. Daha çok arama ve gözlem yapmak amacıyla test ediliyor. 9. M1 Mobile Manipulator Listede ki ikinic Meka robotu. Oldukça akışkan hareketlere sahip insansı robot bazen korktucu olabiliyor.