Teknoloji Amazon Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor

Amazon Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor

03.08.2017 - 11:12 | Son Güncellenme:

Amerikalı e-ticaret devi Amazon, Türkiye pazarına giriş yapmak için pazar araştırmalarına başladı. Şirketin sıfırdan bir yatırım yapabileceği gibi var olan bir şirketi de alabileceği ifade ediliyor.

Amazon Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor

Elektronik ticaretin dünyaca ünlü sitesi Amazon Türkiye pazarına giriş yapmak için harekete geçti. İddialara göre elektronik ticaretin önemli oyuncusu bu konuda bazı girişimler yaptı. ABD merkezli online perakende devi Amazon, Türkiye pazarına girmek için görüşmelerde bulunuyor. Amazon, Ankara'da hükümet yetkilileriyle temas halinde. Şirketin sıfırdan bir yatırım yapabileceği gibi var olan bir şirketi de alabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Amazon'un hali hazırda özel sektör yetkilileri ile temas halinde olduğu söyleniyor. 2016 yılında e-ticaretin Türkyiye ticareti içindeki payı yüzde 3.5. E-ticaret hacmi ise 17.5 milyar TL idi. Bu paydan pay alarak Dünya elektronik alışveriş pazarındaki liderliğini perçinlemek isteyen firma nasıl bir strateji ile yol alacağı merak ediliyor.

Amazon, Türkiye pazarını mercek altına aldı

Amazon, ABD merkezli olarak faaliyetlerine devam ediyor. Online perakende satışın ünlü ismi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. İddialar online elektronik ticaret sitesinin, Türkiye’deki yetkililerle görüşme halinde olduğu noktasında yoğunlaşıyor. Bir gazetenin haberine göre Amazon yetkilileri Ankara ile temasa geçti.

Haberin Devamı

Yatırımı sıfırdan başlatabilir

Şirketin, Türkiye pazarı için sıfırdan dev bir yatırım yapabileceği öne sürüldü. Bunun yanında faaliyet halinde olan bir şirketin de satın alınabileceği iddialar arasında yer aldı. Alınan bilgilere göre şirketi bazı e-ticaret alanında faaliyet gösteren bazı özel şirketlerle de iletişime geçti. İletişime geçilen şirketlerin isimleri hakkında ise bir bilgi aktarılmadı. Bu konuların Amazon’un Türkiye’deki e-ticaret sektörüne girişinin kesinleşmesi halinde netlik kazanacağı kaydedildi.