Teknoloji Android Nokia Geliyor

Android Nokia Geliyor

20.02.2014 - 17:53 | Son Güncellenme:

Normandy kesinleşti

Android Nokia Geliyor

Son günlerde akıllı telefon dünyasının popüler konularından biri olan Android’li Nokia X (Normandy) için yeni görseller paylaşıldı!

Haberin Devamı

Teknoloji gündeminde popüler konu başlıklarından biri olan Android mobil işletim sistemli Nokia X, sızıntı teknik özellik ve görsellerin ardından doğrulandı. Teknoloji severlerin sosyal medya üzerinden öne sürdüğü sızıntı haberlerin ardından Çinli Coolxapsitesinin paylaştığı bir görsel, akıllardaki soru işaretini akıllardan silmeye yetti.

Nokia X’te kullanılan arayüz, Windows Phone’a benzerlik gösteriyor olsa da, oyun/uygulama/güncelleme konusunda Android’in sağladığı desteğin Nokia’ya yeni bir kullanıcı kitlesi daha dahil olacak. İlk bakışta Nokia’nın üst seviye performans sunan Lumia ailesini akıllara getiren Nokia X, Asha gibi giriş seviye bir cihaz model olacak.

4 inç büyüklüğünde (854x480p) ekran teknolojisine sahip Android’li model, 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli(Snapdragon 200) işlemci, 4 GB dahili depolama alanı, 32 GB’a kadar MicroSD kart desteği sunuyor. 5 Megapiksel kamera ve 512 MB Ram ile yeterliliği sağlayan Nokia X, Android’in son sürümü 4.4 KitKat ile son kullanıcının beğenisine sunulacak.