Teknoloji Anonymous Facebook'a Saldıracak

Anonymous Facebook'a Saldıracak

29.03.2013 - 15:44 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem ile haftanın en popüler teknoloji haberleri hakkında bilgi edinin.

Anonymous Facebooka Saldıracak

Haftalık Teknoloji Haberleri - 29.03.2012

Haberin Devamı

1 - Mobil Patentlerde 2012'nin Lideri: Samsung

Mobil ürünlerinde pek çok patent sorunu ve davalar ile uğraşan Samsung anlaşılan o ki artık bu işi ciddiye alıyor ve 2012'de tüm üreticiler arasında en çok patent kaydı yaptıran şirket durumuna geldi. Toplam mobil patent adedinde ise Nokia'yı geride bırakarak birincilik tahtına oturdu.

2 - Google Chrome 26 Yayınlandı

Pek çok güvenlik açığını kapatan ve daha hızlı bir internet deneyimi sunan Google Chrome 26 yayınlandı. Mac ve Linux sistemler için de geliştirmeler barındıran tarayıcıyı Tamindir'den indirmeyi unutmayın.

3 - iOS 6.1.3 Batarya ve Şarj Problemlerine Neden Oluyor

iPhone kullanıcıları için yayınlanan iOS 6.1.3 güncellemesi güvenlik açıklarını kapattı ancak bu sefer de özellikle iPhone 4S'lerde baş gösteren batarya problemi pek çok kullanıcının şikayetine yol açıyor.

Haberin Devamı

4- Nokia Akıllı Telefonlar Sınırsız Uyku Süresine Sahip Olacak

Nokia akıllı telefonların uyku modunda harcadığı enerjiyi üretebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji havadaki radyo dalgalarındaki enerjiyi toplayarak telefonda kullanılabilir hale getirmekte.

5 - Pardus'un 2013 Sürümü Kullanıma Sunuldu

TÜBİTAK'ın desteği ile hazırlanan milli işletim sistemimiz Pardus'un 2013 sürümü yayınlandı ve hem Gnome hem de KDE arayüzleri ile kullanıma sunuldu. Artık çok daha gelişmiş bir Linux dağıtımı haline gelen Pardus'u Tamindir'den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

6- Panasonic Plazma TV Üretmeyi Bırakabilir

Dünyanın lider teknoloji üreticilerinden Panasonic, Plazma TV üretim bölümünü kapatmayı tartıştığını açıkladı. Bu düşüncenin arkasında LED televizyonlardaki gibi saldırgan pazarlama stratejilerinin kullanılmaması ve Plazma TV'lere karşı azalan talep olduğu tahmin ediliyor.

7 - YouTube'da Paralı Kanal Dönemi Başlıyor

YouTube video üreten kullanıcıların daha fazla teşvik edilmesi için parayla girilebilen ya da video kiralanabilen kanalların yakın zamanda aktif olabileceğini, bu konu hakkında çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

8- Anonymous Facebook'a Saldıracak

Haberin Devamı

Dünya çapında yaptığı siber protestolarla adı duyulan hacker birliği Anonymous, Facebook'a karşı eylem düzenleyeceğini açıkladı. Anonymous bu eylemin nedeninin Facebook'un sansürleme tavrı olduğunu belirtiyor.

9- Sony Xperia Tablet S'ye Android 4.1.2 Güncellemesi Geliyor

Geçen yılın Eylül ayında Xperia adıyla piyasaya çıkış yapan Sony Xperia Tablet S'nin Nisan ayı sonu ile Mayıs ayının başında Android 4.1.2 güncellemesi alması bekleniyor. Son zamanlarda kullanıcılar, kararlı olmayan Wi-Fi ağına bağlandığında cihazın birden kapandığından şikayetçi oluyorlardı. Sony, güncellemeyle birlikte bu sorunların ortadan kalkacağı bilgisini verdi.

10- Google Translate Android Uygulaması Artık Çevrim Dışı Kullanılabilecek

Google, Android için Translate uygulamasını güncelledi ve kullanıcılara, uygulamayı çevrim dışı kullanma olanağı getirdi. 50 adet çevrim dışı dil paketinin uygulama üzerinden indirilmesiyle kullanılabilen bu özellikten, Android 2.1 ve üstü işletim sistemine sahip olanlar yararlanabilecek.

Haberin Devamı

11- Flipboard iOS Güncellendi: Kullanıcılar Kendi Dergilerini Oluşturabilecekler

Flipboard'un iPhone ve iPad uygulaması güncellendi. Güncellemenin ardından popüler uygulama, kullanıcıların okudukları içerikleri derleme ve bunları dergi halinde toplama imkânı sağladı. Oluşturulan dergileri saklamak ve paylaşmak da mümkün.

12 - Subway Surfers Oyunu Windows Phone'lara Geliyor

Sonsuz koşu temasının işlendiği popüler mobil oyun Subway Surfers kısa bir süre sonra Windows Phone işletim sistemini kullanan telefon sahiplerine merhaba diyecek. Windows Phone kullanıcılarının görmek istedikleri oyunlar arasında yer alan Subway Surfers diğer platformlarda milyonlarca kez indirilmişti.

13- Google'dan Kurye Hizmeti: Google Shopping Express

Google yepyeni bir hizmet alanına yöneldi ve Hızlı Alışveriş yani Shopping Express isimli servisin denemelerine başladı. Şimdilik sadece pilot bölge olarak seçilen San Francisco şehrinde test edici olarak seçilen kişilerin deneyebildiği hizmet, anlaşmalı mağazalardan satın alınan ürünün aynı gün içinde alıcıya iletilmesini temel alıyor.

Haberin Devamı

14- Facebook'ta Ücretli Mesajlaşma Dönemi Başladı

Bundan böyle Facebook üzerinde arkadaş listemizde yer almayan birine mesaj göndermek için belirli bir ücret ödememiz gerekecek. Eğer mesajlarınız doğrudan kişilerin gelen kutusuna düşsün istiyorsanız 0.35 TL'lik ödeme yapmayı kabul etmeniz gerekiyor. İsterseniz ücret ödemeden de mesaj gönderebileceksiniz ama bu durumda mesajlarınız kullanıcıların diğer mesajlar bölümü altında listelenecek.

15- Tumblr 100 Milyon Blog Sayısına Ulaştı

Tumblr'ın geçtiğimiz günlerde büyük bir dönüm noktasına ulaşarak toplamda 100 milyondan fazla blog için hizmet verdiği duyuruldu. Ayrıca 100 milyondan fazla blog sayfası üzerinde toplam 44.6 milyardan fazla gönderinin Tumblr aracılığıyla paylaşıldığı da açıklandı.

16- Gelmiş Geçmiş En Büyük Siber Saldırı İnterneti Yavaşlattı

İstenmeyen e-postalarla mücadele eden ve bu kapsamda tehlikeli saldırılar düzenlemek için kullanılan sunucu ve veri tabanlarını yasaklayan bir kuruluş olan Spamhaus gelmiş geçmiş en büyük DDOS saldırısına mağruz kaldı. Yapılan saldırı o kadar büyük boyutlardaydı ki tüm dünya üzerinde internet ağının yavaşlamasına neden oldu. Yapılan saldırının en yoğun olduğu anda saniyede 300 gigabitlik bir veri trafiğinin Spamhaus sunucuları üzerine yönlendirildiği bildirildi.

17- LinkedIn Site İçi Aramalarını Güçlendirdi

LinkedIn bugün yaptığı duyuruyla site içi arama sisteminde geliştirilmeler yapıldığını duyurdu. Site içi aramalar için yapılan değişikliklerle birlikte otomatik tamamlama ve önerilen aramalar gibi yeni özellikler LinkedIn içerisine entegre edilmiş durumda.