Teknoloji App Store, yeni yılın ilk gününde rekor kırdı

App Store, yeni yılın ilk gününde rekor kırdı

06.01.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

Apple'un uygulama mağazası App Store, 2017’nin ilk gününde şimdiye kadarki en yüksek satış rakamına ulaştı.

App Store, yeni yılın ilk gününde rekor kırdı

Geliştiricilerin 2016 yılında elde ettikleri gelir, 2015 yılına kıyasla yüzde 40 artarak 20 milyar doların üzerine çıktı. App Store 2008 yılında piyasaya sunulduğundan bu yana geliştiriciler, müşterilere iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac için App Store’da uygulama deneyimleri sunarak 60 milyar dolarının üzerinde gelir elde etti.

Haberin Devamı

2017'nin ilk günü 240 milyon dolarlık satış rakamıyla App Store’un bugüne kadar en fazla satış yaptığı gün oldu. Aralık ayında 3 milyar dolarının üzerindeki harcaması ile bu yılbaşı döneminde tüm zamanların satın alma rekorunu kırıldı. Yine ay içinde Super Mario Run, hem Noel’de hem Yılbaşı Günü en fazla indirilen oyun oldu. Oyun aynı zamanda piyasaya çıkmasının ardından sadece dört gün içinde 40 milyondan fazla kez indirilerek tarihe geçti. Super Mario Run ve Pokemon Go, 2016 yılının tüm dünyada en fazla indirilen 10 oyunu arasında yer aldı. En fazla indirilen oyun ise Pokemon Go oldu.

155 ülkede kullanılabilen App Store’daki uygulama sayısı 2016’da yüzde 20 artışla 2.2 milyona ulaştı. App Store’un en çok kazandıran pazarları arasında ABD, Çin, Japonya ve Birleşik Krallık yer alıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller, “2016, App Store için rekorlarla dolu bir yıl oldu. App Store, 2017’ye hızlı bir başlangıç yaptı… Yarattıkları birçok yenilikçi uygulama için tüm geliştirici topluluğumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.