Teknoloji Apple Car, Beklediğimizden Daha Erken Gelebilir…

Apple Car, Beklediğimizden Daha Erken Gelebilir…

19.09.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

Apple sonunda sürücüsüz araç projelerinden konuşmaya hazır hale gelmiş olabilir. Apple Car çok yakında piyasaya çıkabilir. Teknoloji devi geçen ay Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi ile eyaletin sürücüsüz araçlar düzenlemesi üzerine...

Apple Car, Beklediğimizden Daha Erken Gelebilir…

Apple sonunda sürücüsüz araç projelerinden konuşmaya hazır hale gelmiş olabilir. Apple Car çok yakında piyasaya çıkabilir. Teknoloji devi geçen ay Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi ile eyaletin sürücüsüz araçlar düzenlemesi üzerine olan çalışmaları konuşmuştu. Motorlu Taşıtlar Dairesi genellikle farklı şirketlerle görüşerek bu yeni araçlara bir düzenleme getirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

The Guardian Cuma günü Apple’dan Mike Maletic’in Motorlu Taşıtlar Dairesi yönetici vekili Bernard Soriano, şirket planlaması ve performans yöneticisi Stephanie Dougerty ve diğer yönetici vekili Brian Soublet ile bir saat civarında görüştüğünü dile getirmişti. Peki bunda önemli olan ne? Apple, Kaliforniya’da halka açık yollarda sürücüsüz araçlarını test edebilmesi için Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden izin alması gerekiyor. Bu demek oluyor yakın zamanda şirketin sürücüsüz araçlarla ile ilgili olan çalışmaları hakkında daha fazla bilginin gün yüzüne çıkması an meselesi.

Apple’ın çok gizli araba projesi Project Titan olarak anılıyor ve şirket konu ile ilgili herhangi bir gelişmeyi büyük bir gizlilikle sürdürüyor. Ortaya çıkanlar bir kaç rapor ve dedikodulardan ibaret. Geçen ay The Guardian tarafından yayınlanan bilgilerde şirketin artık kullanılmayan bir askeri üste araçlarını deneyeceği bulunuyordu. Raporun aksine şirketin ağzını bu konuda da bıçak açmıyor.