Teknoloji Apple’da Çalışan Stajyerler Ne Kadar Çalışıyor?

Apple’da Çalışan Stajyerler Ne Kadar Çalışıyor?

30.06.2015 - 09:41 | Son Güncellenme:

Business Insider, Apple'da çalışan stajyerlerin ne kadar maaş aldığı konusunda bir araştırma yayınladı. Söz konusu araştırma, Apple'da stajyer olarak çalışma isteğinizi daha da perçinleyebilir! Peki Apple bünyesinde çalışan stajyerler ne...

Apple’da Çalışan Stajyerler Ne Kadar Çalışıyor

Business Insider, Apple'da çalışan stajyerlerin ne kadar maaş aldığı konusunda bir araştırma yayınladı. Söz konusu araştırma, Apple'da stajyer olarak çalışma isteğinizi daha da perçinleyebilir! Peki Apple bünyesinde çalışan stajyerler ne kadar maaş alıyor? Gelen rapora göre Apple stajyerleri aylık yaklaşık olarak 7.000$; yıllık da yine yaklaşık 80.000$ kazanıyor. Bu paralar, tam maaşlı çalışan stajyerlerin aldığı rakamlar. Peki ya yarı zamanlılar? Eski bir Apple stajyerinin söylediğine göre firma, yarı zamanlı stajyerlere de aylık 2.500$ ödüyor. Kısacası Apple, stajyerlerine ücretleri konusunda gayet eli dolu davranıyor diyebiliriz. Peki Apple'da stajyer olmak için ne yapmak gerekir? Ya da şöyle soralım: Apple'da kolayca stajyer olunabilir mi? Malesef; tahmin edebileceğiniz üzere hiç de kolay değil arkadaşlar.

Haberin Devamı

Bunun için, zorlu geçen bir iş görüşmesini başarılı şekilde atlatmak gerekiyor öncelikle. Sonrasında da Apple, stajyerlerden firma içerisinde duydukları ve gördükleri konusunda konuşmamalarını istiyor. Bunda şaşırılacak bir durum yok aslında, günümüzde bir çok firma bunu yapıyor zaten. Burada Apple'dan bahsediyoruz, sonuçta burada dışarıya sızmaması gereken gizli kapaklı bir çok projeye sahip bir şirket bu. Şunu da eklemek gerekir ki Apple, aynı zamanda departmanlar arası gizlilik ve güvenlik konusunda da sıkı bir sisteme sahip. Ofisler arasındaki geçişlerde, çalışanların girip giremeyecekleri bölgeler belirlenmiş durumda. Herkes istediği departman ofisine istediği gibi girip çıkamıyor yani. Yeni işletim sistemi iOS 9 hakkında güzel gelişmeler gelmeye devam ediyor, iOS güncellemesi ile ilgili gelen son haberlere buradan ulaşabilir; firmanın, WWDC 2015'te uygulamalar ile ilgili yayınladığı videoyu aşağıda görebilirsiniz.