Apple Apple, Danimarka'da ikinci veri merkezini açıyor

Apple, Danimarka'da ikinci veri merkezini açıyor

10.07.2017 - 13:59 | Son Güncellenme:

Apple, Danimarka’da ikinci bir veri merkezini kurmaya hazırlanıyor. Aabenraa şehrinde açılacak veri merkezi için 291 milyon dolar harcanacak.

Apple, Danimarkada ikinci veri merkezini açıyor

Apple’ın Danimarka'daki ikinci veri merkezini Alman sınırı yakınındaki Aabenraa şehrine inşa edecek. Bu yer, şirketin daha önce Viborg’un hemen dışında inşa ettiği veri merkezinin birkaç yüz mil güneyinde yer alıyor. Apple’ın bu yıl içinde Viborg’da açacağı veri merkezi "Danimarka’ya yapılan en büyük yabancı yatırım" şeklinde tanımlanıyor.

Haberin Devamı

Veri merkezinin 2019 yılı itibarıyla faaliyete geçmesini planlıyor. Veri merkezi tamamen yenilenebilir enerji ile çalışacak. 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak veri merkezi Apple’ın iTunes, iMessage, Siri ve Harita gibi servislerinin Avrupa’da sorunsuz biçimde işlemesi amacıyla faaliyet gösterecek.

Apple, 2015 yılında İrlanda’nın Athenry kentinde inşaa edilmesi planlanan veri merkezinin henüz inşaatına başlanmadığını ve yargı denetimini beklediklerini söyledi. Apple’ın tesisinin yakınlardaki doğal alanda yer alan canlıların etkileneceği söylenerek yerel gruplardan çok sayıda itiraz gelmişti. Bu nedenle gecikmenin yaşandığı bildirilirken İrlanda’daki veri merkezinin 2017 yılının başında tamamlanması ve faaliyete geçmesi hedefleniyordu.