Teknoloji Apple Dükkânına Öyle Bir Soygun Yaptılar Ki...

Apple Dükkânına Öyle Bir Soygun Yaptılar Ki...

25.12.2013 - 18:10 | Son Güncellenme:

Noel arifesinde insanlar kendi yakınlarına ve arkadaşlarına aktif şekilde hediyeler alıyor. Fakat parası olmayan ama yakınlarını sevindirmek isteyenler ne yapsın?

Apple Dükkânına Öyle Bir Soygun Yaptılar Ki...

Berlin’de yaşayan gençler bu soruna kendilerince çözüm buldular. En modern ve popüler cihazlarla dolu olan Apple mağazasını soymaya karar verdiler. Fakat üstüne film çekilecek bir senaryonun ardından, şimdi polis tarafından aranıyorlar.

Haberin Devamı

Hırsızlar, yaklaşık sabahın 4’de Opel Corsa markalı çalıntı arabayı Berlin’in en ünlü meydanlarından biri olan Alexanderplatz’a (Alexander meydanı) yürüme mesafesinde bulunan mağazanın içerisine sürdüler. Saldırganlar yıldırım gibi soygun planlamışlardı. O kadar çok gürültü kopardılar, alarm da doğal olarak çalıştı.

Fakat hırsızlar tüm malların geceleri özel bir odada saklandığını hesaba katmamışlardı. Bu odanın girişini kırmaya vakitleri yoktu (veya yapamadılar). Bundan dolayı yirmi adet vitrin ürünleri ile (iPhone, iPad & MacBook) yetinmek zorunda kaldılar. İki adet Audi ile dışarıda bekleyen arkadaşlarının sayesinde hırsızlar kayıplara karıştı.

Şu anda mağaza normal çalışmaya devam ediyor. Hırsızlar ise aranıyor. İlginçtir ki, birkaç gün öncesinde yine bu Apple Store’nin yakınlarında benzer şekilde araba ile mağazaya girerek hırsızlık yapılmıştı. Mağazadan yaklaşık 100 bin avro tutarında elektronik ürün çalınmıştı. Polis bu hırsızlık olayının da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyor.