Teknoloji Apple’ın Uygulama Planı Tuttu

Apple’ın Uygulama Planı Tuttu

30.05.2016 - 16:43 | Son Güncellenme:

Apple’ın programlama dili Swift’in son sürümü, 13 Haziran’da başlayacak geleneksel Apple WWDC geliştirici etkinliğinin yıldızı olacağını söyleyebiliriz.

Apple’ın Uygulama Planı Tuttu

Programlama dünyası daha önce Swift gibi bir şey görmemişti. Dil yaklaşık olarak iki yıl önce tanıtıldı ve yangın gibi yayıldı.

Haberin Devamı
İstatistikler Ondan Yana

Şu anda iOS‘a uygulama geliştiren geliştiricilerin %59’u Siwft kullanıyor. %39’luk kısım ise hala daha eski programlama dili ObjectiveC ile uygulama geliştiriyor. İşin ilginç yanı bir çok kişi şirket uygulaması ile ilgilenen geliştirici. Şirketlerin kendiler, müşterileri, çalışanları ya da partnerleri için uygulama geliştirenler ağırlıklı olarak Swift tercih ediyor. Geleneksel olarak genelde bu kısım kullanıcılar yenilikleri benimsemekte biraz yavaş kalır. Ancak Swift bunun üstesinden geldi.

İşin ilginç yanı Swift çok sorunsuz bir sistem değil. Üstüne üstlük büyük bir sıkıntısı daha var. Swift’in çok stabil olduğunu söyleyemeyiz. Apple ne zaman Swift‘in yeni versiyonunu yeni iOS özelliklerini sunmak amacıyla geliştiricilere dağıtsa uygulamalar çöküyor. Hem de her ay gelen küçük güncellemeler bu sıkıntıyı yaratırken bir de şimdi gelecek olan büyük güncellemenin ne yapacağı merak konusu. Swift’in açık kaynaklı oluşu buradaki sıkıntıyı bir nebze olsun çözüyor. WWDC‘de Siwft 3.0 tanıtılacak yeni versiyon ile Apple uygulamaların yeni güncelleme ile beraber çökmeyeceğinin sözünü veriyor.