Apple Apple, iOS 12 ile fotoğraf gönderimlerinde can sıkıcı değişiklik yaptı

Apple, iOS 12 ile fotoğraf gönderimlerinde can sıkıcı değişiklik yaptı

13.07.2018 - 10:53 | Son Güncellenme:

Apple, iOS 12'de Mesajlar uygulaması aracılığıyla fotoğraf gönderme şeklini değiştirdi. iOS 11'de, kullanıcıların kamera rulosunu çağırmak için yalnızca Mesajlar'daki kamera simgesini tıklaması yeterliydi. iOS 12, kullanıcıları fotoğraf paylaşmak istediklerinde Mesajlar'daki App Store düğmesine ve ardından Fotoğraflar düğmesini tıklamaya zorluyor.

Apple, iOS 12 ile fotoğraf gönderimlerinde can sıkıcı değişiklik yaptı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iOS 12'deki kişilere fotoğraf gönderme biçiminizde gerçekten can sıkıcı bir değişiklik yaptı. Şu anda, iOS 11'de, Mesajlar alanının yanındaki kamera simgesini tıklayarak, fotoğrafınızı çekip ya da kamera rulosundan bir fotoğraf seçerek gönderebilirsiniz.

iOS 12'de kamera simgesini tıklamanız sadece fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Kamera rulonuza ulaşmak için Mesajlar alanının yanındaki App Store simgesini ziyaret etmeli ve ardından Fotoğraflar simgesini seçmelisiniz. Kullanıcılar için ekstra ve gereksiz bir adım.

Aşağıdaki fotoğraf, sistemin iOS 12'de nasıl çalıştığını gösteriyor.

Apple, iOS 12 ile fotoğraf gönderimlerinde can sıkıcı değişiklik yaptı

iOS 12'nin beta sürümünü kullanarak bu özelliğe zaten erişmiş kullanıcılar bu değişiklikten memnun görünmüyor:

iOS 12'de kamera rulosunun taşınması için tek makul mazeret, daha fazla kullanıcının Mesajlar için App Store'u ziyaret etmelerini teşvik etmek. Burada Etiketler, çıkartmalar, emoji ve özel efektler gibi Mesajlarınız için özellikler satın alabilir ve indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Umarım Apple, bu değişikliği iOS 12'yi bu yıl içinde halka açtığı zaman kaldırır.