Teknoloji Apple, iPhone 8'i bu akşam tanıtacak!

Apple, iPhone 8'i bu akşam tanıtacak!

12.09.2017 - 18:15 | Son Güncellenme:

Apple'ın beklenen oyuncağı iPhone 8 ve iPhone X bu akşam saatlerinde tanıtılıyor. Lansman Apple'ın yeni evinde ilk kez gerçekleştirilecek.  Peki TSİ 20.00'da tanıtılacak iPhone 8'in özellikleri neler? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak? İşte iPhone 8'in tanıtılacağı tarih ve cihazda yer alması muhtemel özellikler...

Apple, iPhone 8i bu akşam tanıtacak

Bu akşam yapılacak lansmandan önceki son röportajını Fortune dergisine veren Apple'ın CEO'su Tim Cook, pek çok kişinin merakla bekledği soruların cevabını verdi. Bugüne kadarki en pahalı iPhone modelini (iPhone X) tanıtacağı konuşulan Apple'ın CEO'suna şirketin fiyat politikası soruldu. Cook, bu soruya şu ifadelerle cevap verdi: "Hangisini tercih ettiğinize bağlı olarak değişen aralıklarda bir iPhone satın alabilirsiniz ve çoğu ürünümüz sadece zenginler için değil."

Haberin Devamı

Apple'ın online mağazası apple.com.tr'ye girenler bu akşam saatlerinde Apple'ın yeni merkezi Apple Park'ta yapılacak olan iPhone 8 lansmanı için yapılan duyuru ile karşılaştı.

Mağazaya giren kullanıcılar sol alt köşede "12 Eylül saat 20:00'da Steve Jobs Theatre'dan canlı yayın' kutusunu görüyor. Bu kutuya tıklayan kullanıcılar canlı yayın bağlantısına ulaşabiliyor. Ufak bir hatırlatma iPhone 8 lansmanı ABD ile aynı anda NTV'nin Facebook ve YouTube sayfalarında canlı olarak yayınlanacak.

ABD merkezli kredi kartı şirketi Discover Apple'ın bu akşam tanıtacağı ürünleri yanlışlıkla paylaştı. Dün akşam kredi kartı şirketi Discover'ın web sayfasında, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X Edition, Apple Watch 3, iPod Touch(7. nesil) ve Apple TV’nin(2017) sürümlerinin isminin bulunduğu bir açıklama yazısı yer aldı. Şirketin bu paylaşımı Apple, söz konusu bilgileri lansmandan önce şirket ile paylaşıp paylaşmadığı sorusunu getirdi. ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone modeli bu akşam yapılacak lansman ile resmiyet kazanacak. Apple her zamanki gibi lansmana kadar iPhone 8 ve iPhone X ile ilgili sessizliğini koruyor. Ancak daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran isimler ve firmalar iPhone 8 ve 10’uncu yıla özel iPhone X ile ilgili bilgiler paylaşıyor.

Haberin Devamı

Gelen sızıntılara bakılırsa Apple bu yılki lansmanda 3 iPhone modeli tanıtacak: iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X.

S SERİSİNE VEDA

iPhone 3GS’ten beri ilk defa S serisini atlayan Apple’ın bu modelleri ile ilgili en dikkat çeken iddia cihazların çerçevesiz bir ekrana ev sahipliği yapacak olması.

Benzer teknolojiyi Samsung’un amiral gemileri ile görmüştük. Ancak sızıntılar doğru çıkarsa bu Apple adına bir ilk olacak.

Çerçevesiz ekran ile birlikte yeni iPhone’larda fiziksel home butonuna da veda etmiş olacağız.

Henüz resmiyet kazanmamış iddialara göre yeni iPhone’larda parmak izi okuyucusu ya ekranın yan tarafında ya da arka taraftaki logonun altında yer alacak.

Haberin Devamı

Bir başka iddiaya göre modeller wireless şarj özelliği ile raflardaki yerini alacak.

Yıllarca tercihini LCD ekransan yana kullananan firmanın bu modellerde AMOLED ekrana geçmesi bekleniyor.

Bir başka çok konuşulan iddiaya göre, yeni iPhone 3 farklı depolama seçeneği ile gelecek: 64 GB, 256GB, 512 GB.

Bir önceki modelde en düşük depolama opsiyonunu 32 GB’ta tutan Apple bu hamlesi ile 32 ve 128 GB seçeneklerini de iptal etmiş olacak.

iPHONE 8'İN FIYATI NE KADAR?

Peki yeni iPhone modellerinin fiyatları ne olacak? Şirkete yakın kaynaklara göre cihazların ABD fiyatı 999 - 1199 dolar aralığında değişecek.

64 GB: 999 dolar

256 GB: 1099 dolar

512 GB: 1199 dolar

iPHONE 8'İN TÜRKİYE FİYATI

Bu yeni iPhone’u Apple’ın tarihindeki en pahalı iPhone modeli yapıyor. ABD fiyatındaki artış kuşkusuz Türkiye fiyatını da etkileyecek. ABD’de 649 dolardan başlayan fiyatlar ile satılan iPhone 7’nin Türkiye’de 3 bin 799 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını göz önünde bulundurursak yeni modellerin 5 - 7 bin 500 TL bandında olacağını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın sızan Homepod yazılımı ile bazı iPhone 8 özellikleri deşifre olmuştu. Bunlardan en dikkat çekeni yüz tanıma özelliği. Yazılımda ‘Pearl ID’ olarak adlandırılan özellik ile sistemin kullanıcının yüzünü tanımasının sağlanması bekleniyor.

Söz konusu özelliğin Apple Pay için kullanılacağı da gelen iddialar arasında. Ancak küçük bir hatırlatma yapmamızda fayda var; Apple Pay hala ülkemizde hizmete girmiş bulunmamakta.

iPhone 7 Plus ile ilk defa çift arka kameraya geçiş yapan Apple, bu defa arka kamerayı kasaya dik olarak konumlandıracak. Apple’ın yeni modelinin 16 MP arka, 7 MP ön kamera ile raflardaki yerini alması bekleniyor. 3 GB RAM’e ev sahipliği yapması beklenen modelin batarya değerinin ise en az 3 bin mAh olması bekleniyor.

Apple’ın bu lansmanda görücüye çıkaracağı bir başka ürünü yeni merkez binası olacak. Zira lansman Apple Campus’te yer alan Steve Jobs Theater’da yapılacak.

Başka bir deyişle Apple’ın yeni merkezi ilk defa basını ağırlayacak. 2011’de hayatını kaybeden kurucusu Steve Jobs’u unutmayan Apple, lansmanı Cupertino’daki Steve Jobs Theater’da gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Son dönemde iPhone lansmanları için San Francisco’daki Bill Graham Civic Center’ı tercih eden Apple’ın tarihinde bu salonun oldukça büyük bir önemi var. Zira Apple 2, 1977 yılında bu salonda tanıtılmıştı.

Apple’ın bu sefer tercihini Steve Jobs Theater’dan yana kullanması10’uncu yılında iPhone’un yaratıcılarından birisi olan Jobs’a bir saygı duruşu olarak algılanıyor.

LANSMANDA TANITILMASI BEKLENEN DİĞER ÜRÜNLER

Lansmanda yeni işletim sistemi iOS 11’in de detaylanması bekleniyor. iOS 11 ile yeni kontrol paneli hayatımıza girecek. Kontrol panelinde daha çok opsiyon ile karşılaşacağız.

Yeni kontrol merkezinde yer alacak ayarların büyük çoğunluğunun 3D Touch özelliğine kavuşması bekleniyor. Siri’nin robotik sesi daha insansı bir sese kavuşacak ancak Türkçe Siri’nin aynı özelliğe kavuşması için biraz daha beklememiz gerekecek.

Siri, Ingilizce’den Çince, Almanca, Fransızca Italyanca ve İspanyolca’ya çeviri yapabilecek.

Live Photos’a ise filtreler özelliği gelecek.