Teknoloji Apple, iPhone X'teki Face ID sorunları için arka kamerayı da değiştiriyor

Apple, iPhone X'teki Face ID sorunları için arka kamerayı da değiştiriyor

07.05.2018 - 15:45 | Son Güncellenme:

Kullanıcıların iPhone X'te Face ID ile ilgili sorun yaşadığı ve Apple'ın da bu durum bir onarım işlemi uyguladığı ortaya çıktı. Apple, Face ID sorunları için arka kamerayı değiştiriyor.

Apple, iPhone Xteki Face ID sorunları için arka kamerayı da değiştiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple Mağazaları ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları, Face ID sorunlarında artık ekran onarımı yerine olan iPhone X birimleri için tüm üniteyi değiştirme yetkisine sahip. Apple Store ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları, ilk olarak iPhone X'in arka kamerasındaki tanılamayı çalıştırmaları ve sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için gerekirse bu sistemi onarabilecekleri öneriliyor. Sorun devam ederse, o zaman bütün birim için değiştirme izni verilebilir.

Tamamen açık olmasa da, iPhone X'in arka kamerasının ve ön TrueDepth sisteminin arızası arasında bir çeşit bağlantı var gibi görünüyor.

Esasen bu durum, çalışanların ilk önce müşterinin Face ID sorununu arka kamera onarımı ile çözülüp çözülmeyeceğini görmek için bir test yapmasıyla ortaya çıktı. Yeni bir telefon için ünitenin tamamen değiştirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Face ID problemlerini düzeltmek için arka kamerayı tamir etmek mantıklı görünmeyebilir. Çeşitli destek forumlarındaki birçok kullanıcı, arka kameraları başarısız olduğunda, Face ID'nin de başarısız olduğunu not etti.

Bir kullanıcı Reddit'e hem arka kameranın hem de Face ID'nin iPhone X'te düzgün çalışmadığını fark etti. Kullanıcı Face ID'yi kullanmaya çalıştığında, "Face ID kullanılamıyor, daha sonra tekrar deneyin" yazan bir mesaj gördü. Kullanıcı, Apple Store'a değişim için gitti. Cihazın arka kamerasını değiştiren Apple yetkilisi, True Depth kamera ve telefoto lensin birbirine bağlı olarak çalıştığını açıkladı. Kullanıcı şunları dedi: "Genius Bar'daki çalışanla konuştum ve kameraların bağlı olduğunu söyledi. Lensler, yaptıkları işlere göre farklılık gösterir. Çalışır durumda olan geniş açı lensi, ön kameraya bağlı. Telefoto ise True Depth'e bağlı ve her ikisi de çalışmıyordu."

Destek dokümanı, Genius Bar çalışanlarının ilk olarak arka kameraların diyagnostiklerini kontrol etmelerini ve değiştirme işlemine girmeden önce orada tamir etmeye çalıştıklarını resmi bir süreç haline getiriyor. Apple bunun “en iyi müşteri deneyimini sağlamak için” olduğunu söylüyor.

iPhone X'inizde Face ID ile ilgili sorun yaşadınız mı? Yorumlarla bizi bilgilendirin...