Teknoloji Apple, Samsung'un reklamını nasıl yapmalı?

Apple, Samsung'un reklamını nasıl yapmalı?

24.07.2012 - 13:30 | Son Güncellenme:

Apple hayranları, mahkemeden çıkan ilginç Samsung kararıyla işte böyle dalga geçti...

Apple, Samsungun reklamını nasıl yapmalı

Samsung'un Galaxy Tab'inin iPad'den kopya çekmediğini söyleyen İngiliz hakim Colin Birss, bunu Galaxy Tab'in "yeterince havalı olmamasına" bağlamıştı. İngilteredeki davanın hakimi bunun ardından verdiği başka bir kararda Apple'ın, Samsung'un kendisini kopyalamadığını ilan eden reklamlar yapması gerektiğini söylemişti. Dolayısıyla Birss'in hükmüne göre Apple'ın kolları sıvaması ve kendi web sitesinde ve gazetelerde Samsung Galaxy Tab'in reklamını yapması, onun kopya bir tablet olmadığını söylemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Peki Apple, bu ilginç (ancak belki de yerinde olan) kararı nasıl uygulayabilir? İnternette kullanıcılar tarafından üretilen bu 2 reklam önerisi, belki Apple'ın işine yarayabilir (!)

Reklam #1:

"Başlık: Samsung iPad'i kopylamadı çünkü Samsung, yeterince havalı değil.

Metin: Daha önce olaya bu açıdan bakmadığımızı itiraf ediyoruz. Aslında bu durum yüzünden birkaç avukatımızı kovduk.

Samsung'u inanılmaz, büyülü iPad'imizi kopyalamakla suçladığımızda, bunu yapmış olsalar bile, bize kimsenin inanacağını düşünmedik. Bunun güvenilmez olmamızla alakası yok. Yani kapınıza gelip bir polis olduğumuzu söylemezdik. Bu hiçbir zaman havalı olmayı başaramayan Samsung'un sorunu - bunu hakim bile söylüyor.

Hakimler ise gerçekten havalı insanlar. Kurucumuz gibi basit siyah bir giysi giyiyorlar. Peruk bile takıyorlar.

Haberin Devamı

Dolayısıyla böyle ince bir zevke sahip bir kişi bile Samsung'un cihazlarının havalı olmadığını söylüyorsa, bu bizim hayalini kurduğumuz en iyi reklam değil midir?

Dolayısıyla Samsung'un iPad'i kopyalamamış olmasından mutluyuz. Kopyaladıklarını söylediğimiz zamandan bile daha mutluyuz."


2 numaralı reklam

Reklam #2

"Başlık: Samsung'un iPad'i kopyaladığını düşünen çılgınlar.

Metin: İsyankarlar ve sorun çıkaranlar. İşte Samsung'un, iPad'i kopyaladığını iddia ederek sorun yaratanlar.

Bu insanlar çalışmadan, başkasına ait bir ürünü kopyalarak dünyayı değiştirecek kadar çılgınlar. Kendilerine ait bir şey yapıyorlar. Samsung da bunu yapabileceğini sandı.

Samsung Galaxy Tab'in iPad'in bir kopyası olduğu konusundaki yanlış anlaşılmaları giderdiğimiz için mutluyuz. Bir tablet yapan herkes, kendisine özel bir reklamı hakeder. Bu da işte o reklam.

Eğer Dali, Muhammed Ali veya Picasso Samsung Galaxy Tab'e bir kez baksalardı, alerjik reaksiyon dolayısıyla yoğun bakıma alınırlardı.

Samsung Galaxy Tab, iPad'in kopyası değildir. Kısacası Galaxy Tab, şimdiye dek yapılmış en kötü tablettir."



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.