Teknoloji Apple, Tesla Çalışanlarını İşe Alıyor

Apple, Tesla Çalışanlarını İşe Alıyor

10.10.2015 - 16:19 | Son Güncellenme:

Elon Musk herhalde artık Apple’a eskisi kadar saygı duymuyor. Çünkü Tesla çalışanlarını Apple'a kaptırıyor. Geçtiğimiz günlerde Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Tesla’nın CEOsu Apple’a dair büyük açıklamalarda bulundu. Musk, Apple’ın otomativ...

Apple, Tesla Çalışanlarını İşe Alıyor

Elon Musk herhalde artık Apple’a eskisi kadar saygı duymuyor. Çünkü Tesla çalışanlarını Apple'a kaptırıyor. Geçtiğimiz günlerde Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Tesla’nın CEOsu Apple’a dair büyük açıklamalarda bulundu. Musk, Apple’ın otomativ sektörüne gireceğini düşünüyor. İlk olarak Musk Apple’ın, Tesla’da başarılı bir iş yapamayan, değişim yaratamayan veya iş gücünü kaldıramayan mühendis ve tasarımcıların Apple bünyesinde işe başladığını söyledi. Bunu bizim kovduklarımızı işe alıyorlar dyerek dile getiren Musk işyerinde Apple’a Tesla’nın mezarı şeklinde gönderme yaptıklarını söyledi. “ Eğer Tesla’da başaramıyorsanız gidin Apple’da çalışın. Şaka yapmıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Röportaj esnasında Musk daha önce dediği gibi Apple’ın araba üretmesinin Tim Cook ve şirketi için akıllıca bir şey olduğunu söyledi. Musk sadece bununlada kalmadı gazetecinin sorduğu hiç Apple Watch kullandınız mı sorusuna Musk “Cidden hiç kullanmadım. Apple’ın bu yönde ilerlemesi iyi birşey. Ancak arabalar, telefonlara ve saatlere göre daha kompleks şeylerdir” şeklinde cevap verdi. Şubat ayında Musk Apple’ın araba üreticisi olmasının “harika bir fikir” olduğunu dile getirmişti. Harika veya değil Apple araba işinde ciddi gibi. Hatta ilk elektrikli Apple arabasını 2019 yılında görebiliriz.