Apple Apple, Türk yazılımcı Yiğit Can Yılmaz'a tekrar teşekkür etti

Apple, Türk yazılımcı Yiğit Can Yılmaz'a tekrar teşekkür etti

06.12.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Apple, iOS 12’de açık bulan Türk öğrenci Yiğit Can Yılmaz’a bir kez daha teşekkür etti. Peki, Türk öğrenci Yiğit Can Yılmaz, iOS 12’de hangi açığı buldu?

Apple, Türk yazılımcı Yiğit Can Yılmaza tekrar teşekkür etti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta lise öğrencisi 16 yaşındaki Yiğit Can Yılmaz, internet tarayıcısı Safari'de güvenlik açığını bulup şirkete bildirdiği için Apple tarafından teşekkür listesine alınmıştı. Yılmaz, daha öncede Siri'nin açığını bulduğu için Apple'ın onur listesinde yer almıştı.

Yiğit Can Yılmaz, iOS 12.1.1 güncellemesi ile Safari'de bulunan güvenlik açığının kapatılmasında firmaya yardımcı oldu. SafariViewController, bir linke tıklandığında linkin açılan pencerede aktifleştiğini raporlayan Yılmaz, bu sorunu firmaya raporladı.

Apple bu sorunu da kabul edip güncelleme ile açığı kapattı ve Yiğit Can Yılmaz‘a teşekkür etti. Yiğit Can Yılmaz, bugün itibari ile Apple kullanıcılarına sunulan iOS 12.1.1’in ek teşekkür listesinde yer almayı başardı.

Haberin Devamı

Apple Destek sayfasında yer alan "iOS 12.1.1 Güvenlik İçeriği Hakkında" bölümüne "Yardımlarından dolayı Yiğit Can YILMAZ’a teşekkür ediyoruz" şeklinde ifade ekledi.