Apple Apple Watch Series 3 kayak ve snowboard aktivitelerini de izleyebilecek

Apple Watch Series 3 kayak ve snowboard aktivitelerini de izleyebilecek

02.03.2018 - 13:40 | Son Güncellenme:

Apple Watch Series 3, yeni güncellemeyle kayakçı ve snowboardcuların aktivitelerini takip edebilecek. Apple Watch kullanıcıları, bu sayede kayma verilerini kaydedebilir, dikey iniş bilgilerini ve diğer istatistikleri görebilir veya doğrudan Apple Watch Aktivite uygulamasına aktif kalori ölçümleri ekleyebilirler.

Apple Watch Series 3 kayak ve snowboard aktivitelerini de izleyebilecek

App Store’daki uygulamalarda yapılan yeni güncellemeler sayesinde kayak ve snowboard yapmayı sevenler aktivitelerini Apple Watch Series 3’ü kullanarak takip edebilecek.

Haberin Devamı

Apple Watch Series 3’te bulunan yerleşik GPS ve altimetrenin yanı sıra watchOS 4.2 ile yayınlanan özel antrenman API’lerini de kullanarak yeni ölçümlerin takip edilebilmesini sağlıyor. snoww, Slopes, Squaw Alpine, Snocru ve Ski Tracks uygulamalarında yapılan güncellemeler sayesinde kayma aktivitelerinde artık takip edilebilen yeni ölçümler şunlar:

  • Toplam dikey iniş ve yatay mesafe
  • İniş sayısı
  • Ortalama ve maksimum hızlar
  • Geçirilen toplam süre
  • Yakılan kalori

Uygulamalar otomatik olarak duraklayıp devam edebiliyor ve kullanıcılar Aktivite halkalarını bu uygulamalarla tamamlayabiliyor. Antrenman bilgileri, kullanıcının izin vermesi halinde iPhone’daki Sağlık uygulamasına da kaydediliyor. Kullanıcılar kayma verilerini takip etmek için sadece Siri’yle konuşarak Slopes ve snoww uygulamalarını başlatabiliyor.

Haberin Devamı

Yeni API’ları ve Watch 3’ün dahili GPS ve altimetresini kullanan uygulamalar bundan böyle dikey iniş, yatay mesafe, tur sayısı, ortalama ve maksimum hız, yakılan kalori gibi bileşenleri sunabilecek.

Güncellenen uygulamalar App Store’dan edinilebiliyor. Ancan bunun için de watchOS 4.2 veya daha yeni sürüme sahip olmanız gerekiyor.