Apple Apple Watch Series 4'teki EKG özelliği tüm ülkelerde kullanılamayacak

Apple Watch Series 4'teki EKG özelliği tüm ülkelerde kullanılamayacak

14.09.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

Apple kısa süre önce gerçekleştirdiği etkinlikte Apple Watch Series 4 adlı yeni akıllı saatini tanıttı. Ancak akıllı saatteki elektrokardiyogram (EKG) özelliğinin yalnızca ABD’de kullanıma sunulacağı açıklandı.

Apple Watch Series 4teki EKG özelliği tüm ülkelerde kullanılamayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, yeni akıllı saati Apple Watch 4'ün artık ön yüzeyinin tamamının "kenardan kenara" (edge-to-edge) ekrana sahip olacağını duyurdu.

Düşük kalp ritmi ve kalp ritmi taraması gibi yeni özelliklerini barındıran Apple Watch 4'ün en öne çıkan özelliğinin tek dokunuşla 30 saniye içinde elektrokardiyogram (EKG) testi yapabilmesi olduğu vurgulandı.

Sunumda, bu özellik ile kullanıcılarının EKG testlerini iPhone veya iPad'lerinde görebilecekleri ve doktorlarına yollayabilecekleri bildirildi. Ayrıca, Apple Watch 4'ün kullanıcıların yere düştüğünü algılayabildiğine dikkatin çekildiği sunumda, ayağa kalkılmaması durumunda akıllı saatin otomatik olarak ambulans hizmetini arayacağının altı çizildi.

Haberin Devamı

Ancak akıllı saatteki elektrokardiyogram (EKG) özelliğinin yalnızca ABD’de kullanıma sunulacağı açıklandı. Ayrıca, Apple Watch Series 4 için EKG uygulaması sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacak.

Apple Watch 4, Atriyal Fibrilasyon (AFib) belirtileri olup olmadığını da gösterecek. Tüm kayıtlar Sağlık uygulamasında doktorlarla paylaşılabilecek bir PDF dosyasında saklanacak.

Söz konusu özelliğin diğer ülkeler için ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

Peki Apple Watch Series 4'ün Türkiye fiyatı ne kadar?

Apple Watch Series 4’ün fiyatı 3499 TL’den başlıyor. Bir önceki modelin satış fiyatı 1999 TL idi. Ancak Apple’ın yeni zammından o model de etkilendi ve fiyatı 2499 TL’ye yükseldi.

Apple Watch Series 4’ün 40 mm boyutundaki modeli 3499 TL’ye, 44 mm boyutundaki modeli ise 3749 TL’ye satılıyor. Nike+ modellerinin fiyatı da aynı şekilde belirlenmiş. Kayış fiyatları ise 399 TL’den başlıyor, 4399 TL’ye kadar yükseliyor.