Apple Apple, yeni kampüsünü Kuzey Karolina'da inşa edebilir

Apple, yeni kampüsünü Kuzey Karolina'da inşa edebilir

18.05.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni bir kampüs için Kuzey Karolina yetkilileri ile görüştüğü iddia edildi. Yetkililer vergileri düşürmeyi kabul ederse Apple, yeni kampüs için Research Triangle Park bölgesine yakın bir yerde inşaata başlayacak.

Apple, yeni kampüsünü Kuzey Karolinada inşa edebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Washington Post'a Apple, yeni kampüsünü Kuzey Karolina'ya inşa edecek. Apple'ın Kuzey Carolina'daki yeni kampüsünü duyurmak üzere olduğunu bildirdi.

Şirket ve yasa koyucular, anlaşmayı kapatmak için vergi kesintisi hakkında konuşuyolar. Kuzey Karolina vergileri düşürmeyi kabul ederse, Apple Research Triangle Park'a yakında yeni bir kampüs inşa edebilir.

Çok sayıda teknoloji şirketinin, en iyi üniversitelere (Duke Üniversitesi, NC State Üniversitesi ve Chapel Hill'deki Kuzey Carolina Üniversitesi) yakın olduğu için Research Triangle Park'ta ofisleri bulunuyor. IBM ve Cisco bölgede büyük ofisler kurdular. Ayrıca Apple CEO'su Tim Cook'un Duke Üniversitesi'nde MBA derecesine sahip olduğunu da belirtmek gerek.

Haberin Devamı

Bu rapor, Apple'ın Virginia yetkilileriyle konuşmadığı anlamına gelmez. Şirket, bu iki lokasyondan birinde büyük bir ofisi açmayı ve diğerinde daha küçük bir şirket açmayı düşünüyor olabilir.

Apple yeni kampüsü için yeni bir yer arıyor Şirketin zaten Cupertino ve Austin'de binlerce çalışanı var. Apple önümüzdeki üç yıl içinde bu üç yerde 20.000 çalışanı işe almayı umuyor.