Apple Apple'dan çentiksiz ve tam ekranlı yeni bir iPhone gelebilir

Apple'dan çentiksiz ve tam ekranlı yeni bir iPhone gelebilir

13.11.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Apple'ın ABD Patent ve Marka Ofisi'ne (The US Patent & Trademark Office - USPTO) yaptığı başvuruya göre, şirket yeni iPhone'larda sensörleri ve kamerayı ekranın içine entegre etmeyi amaçlıyor. Apple, bu sayede ön tarafı tamamen ekrandan oluşan, çentiksiz bir iPhone üretebilecek.

Appledan çentiksiz ve tam ekranlı yeni bir iPhone gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Apple'ın kamera ve tam sensör dizisi ile ilgili ayrıntılarını açıklayan patentini yayınladı. Buna göre Apple, yeni iPhone'larda sensörleri ve kamerayı ekranın içine entegre etmeyi amaçlıyor.

Patent başvurusu doğrultusunda üretilecek iPhone'larda Corning'in DVTS cam teknolojisi kullanılabilir. Bu teknoloji, özellikle cep telefonları, medya çalarlari, monitörler, tabletler veya LCD ekranlar için uygun.

Apple, bu yeni teknolojiyi kullanarak gelecek nesil iPhone'larda en üst seviye bir tasarıma sahip olacak. Seleflerinin tasarımını yeniden tasarlarken geliştirecek.

Apple'dan önce LG, Oppo, Samsung ve Huawei'de bu yıl içerisinde kameranın ekranın altına gömülmesini ve ön tarafın kenardan kenara ekranla çevrelenmesini içeren bir patent başvurusu yapmıştı. Yani bu alanda Apple ilk firma değil. Samsung ise cihazın hologram bir görüntü oluşturabilmesini sağlayan ekran/cam teknolojisi için patent başvurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Apple Türkiye, iCloud fiyatlarına zam yaptı

Apple, kısa süre önce App Store'daki uygulama ve oyun fiyatlarına arttırmıştı. Apple şimdi de iCloud fiyatları için bir güncelleme yaptı ve Yapılan zam neticesinde iCloud için kullanıcıların aylık olarak ödediği ücret neredeyse iki kat arttı.

Apple’ın gönderdiği mailde, "Aralık ayından itibaren iCloud saklama alanı planınızın fiyatı değişecek. Aylık 3,99 TL olan 50 GB planınızın fiyatı aylık 6,49 TL olacak. Planınız otomatik olarak bu fiyattan yenilenecek." ifadeleri yer alıyor.

Apple, 5 GB iCloud alanını kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor. Dileyenler 50 GB, 200 GB, 1 TB gibi farklı depolama seçeneklerini ise belli ücretler karşılığında satın alabiliyor.

iCloud’un güncel fiyatları şu şekilde:

  • 50 GB’lık alan 3,99 TL'den 6,49 TL’ye,
  • 200 GB’lık alan 11,99 TL'den 19,99 TL’ye,
  • 2 TB’lık alan 39,99 TL'den 64,99 TL’ye yükseldi.