Apple Apple'dan havada yazı yazmanıza veya çizim yapmanıza olanak sağlayacak sistem

Apple'dan havada yazı yazmanıza veya çizim yapmanıza olanak sağlayacak sistem

08.02.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

Apple, aldığı yeni patent Apple Pencil'ın yeteneklerini iki katına çıkartabilir. Yeni patent sayesinde elektronik olmayan masa, duvar gibi yüzeylerde özel bir kalemle yapılan çizimler veya yazılar bilgisayar ortamına aktarılabilecek.

Appledan havada yazı yazmanıza veya çizim yapmanıza olanak sağlayacak sistem

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, modern teknolojik kalemlere büyük miktarda yatırım yapan şirketlerden biri. Özellikle bu günlerde dokunmatik ekranlara yönelik artan yoğunluk göz önüne alındığında, bu tarz kalemler veya küçük aksesuarlar ilgi artıyor. Ancak Apple, bu alanda Microsoft'un bir adım önüne geçebilir.

Apple'ın aldığı yeni patent sayesinde elektronik olmayan masa, duvar gibi yüzeylerde özel bir kalemle yapılan çizimler veya yazılar bilgisayar ortamına aktarılabilecek. Kullanıcı masa gibi bir yüzey ya da havada çizim yaptığın bunlar bilgisayar ortamına taşınacak.

Başlangıçta gerçekten garip gelse de kalem VR yetenekleri bütünleştirebilecek daha karmaşık 3D uygulamalar için kullanılabilir.

Appledan havada yazı yazmanıza veya çizim yapmanıza olanak sağlayacak sistem

Patent, kalem sahibinin bir yüzeyde veya havada yaptığı çizimlerin, alıcı bir aygıta veya bir odaya bağlanmış sensörleri veya kameraları kullanarak bağlı aygıtlara iletilebileceğini açıklıyor. Bu, kalemin daha karmaşık VR uygulamalarında gerçekten önemli bir rol oynayabileceğinin işareti. Bu tür teknoloji Apple tarafından gelecek ürünler için kullanılabilir.

Haberin Devamı

Patentte şöyle deniliyor: "Giriş cihazının konumu veya hareketi, bir veya daha fazla hareket, yönlendirme sensörü, kamera/elektromanyetik/ses tabanlı üçgenleştirme şeması da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlere göre izlenebilir. Kuvvet ve hareket verileri, metinsel karakter girişi ve üç boyutlu nesneler de dahil olmak üzere içerik üretmek üzere işlenebilir. Bazı örneklerde içerik, bir yüzeyle temas gerektirmeden giriş cihazının izleme konumu veya hareketine dayalı olarak üretilebilir"

Patent aşamasında olan her şeyde olduğu gibi, Apple'ın bu kaleminin seri üretime geçip geçmeyeceği belli değil.

Yazarlar