Teknoloji Apple'ın ucuza pil değiştirme programı hala herkesi mutlu etmiyor

Apple'ın ucuza pil değiştirme programı hala herkesi mutlu etmiyor

03.05.2018 - 10:25 | Son Güncellenme:

Eski iPhone modellerinin eskiyen bataryalarından düşük ücreterle ile değiştireceğini açıklayan Apple'ın bu kampanyası herkesi mutlu etmiyor. İddiaalar göre batarya değişim programı söylendiği gibi ucuza değil daha yüksek fiyatlara patlayabiliyor.

Appleın ucuza pil değiştirme programı hala herkesi mutlu etmiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçen yılın sonunda Apple, eski iPhone'ların yıpranmış pillerinde performansın azaldığını itiraf etti. Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür diledi. Pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Özür dileriz. Herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey asla yapmadık ve yapmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Apple daha sonra müşterilerine indirimli iPhone pil değiştirme planı sundu. Ancal Apple'ın sorunları bitmedi. BBC'de yayınlanan Watchdog programı, Apple'ın pil değiştirme programına derin bir dalış yaptı ve sonuçlar Apple için pek iyi değil.

Haberin Devamı

Programın araştırmacıları, birçok durumda müşterilerin yalnızca pil değişiminin dışında kozmetik hasarlar için pahalı onarımlarla da faturalandırıldığını tespit etti. Yani müşteriler, telefonun kozmetik sorunları için de yüklü miktarda paralar ödemek zorunda kalıyorlar.

Josh Landsburgh, pilin Şubat ayında değiştirilmesi için telefonunu servise verdi. Daha sonra, Apple'dan telefonun kenarında küçük bir çizik olduğuna işaret eden bir e-posta aldı. Pil değişimiyle birlikte 200 sterlinlik fiyat teklif edildi. Josh, öfkeli bir şekilde telefonunu Apple'dan aldı. Yerel bir tamirhanede herhangi bir sorun olmadan pilini değiştirdi. Yani Apple garantisini iptal etti.

Apple, diğer sorunların onarılmasının, pil değiştirme programının şart ve koşullarının bir parçası olduğunu belirterek, "iPhone'unuzda pilin değiştirilmesini zorlaştıran herhangi bir hasar (örneğin, çatlak ekran) varsa, pil değiştirme işleminden önce bu sorunun giderilmesi gerekir. Bazı durumlarda onarım için ücret alınabilir." diyor.