Teknoloji Apple'ın WWDC 2018 etkinliğini canlı olarak nasıl izleyebilirsiniz?

Apple'ın WWDC 2018 etkinliğini canlı olarak nasıl izleyebilirsiniz?

23.05.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Apple, 29. yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) 4 - 8 Haziran tarihlerinde San Jose’de düzenleyeceğini duyurdu. iOS 12 işletim sistemin tanıtılacağı WWDC 2018 (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 4 - 8 Haziran tarihlerinde San Jose'daki McEnery Convention Center'da düzenlenecek. Peki Apple WWDC 2018 etkinliğini nasıl izleyebilirsiniz?

Appleın WWDC 2018 etkinliğini canlı olarak nasıl izleyebilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı ya da WWDC, 4-8 Haziran tarihleri arasında San Jose'daki McEnery Convention Center'da gerçekleştirilecek.

Apple'ın WWDC 2018 etkinliğinde iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12 işletim sistemlerinin yanı sıra iPhone SE 2, Face ID teknolojili yeni iPad ve donanım tarafı güncellenen MacBook Pro modellerini de tanıtması bekleniyor.

WWDC her yıl milyonlarca geliştiriciye iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac ve HomePod için tüm Apple platformlarında nasıl yeni deneyimler geliştirebileceklerini öğrenme fırsatı sunuyor. SiriKit, HomeKit, HealthKit, GymKit, MusicKit, ResearchKit ve CoreML gibi geniş bir yelpazedeki kapsamlı geliştirici API’leri geliştiricilerin kullanıcılara sağlıktan evlerine, gezmeye, alışverişten öğrenmeye kadar her şeyi kontrol etmelerine yardımcı olmak için kullanabilecekleri yeni yollar sunuyor. Apple geçtiğimiz yıl WWDC’de ARKit’i ilk kez kullanıma sundu. O günden bu yana, App Store’daki her kategoriden uygulamaların geliştiricileri müşterilerin gerçek dünyaya yerleştirilmiş sanal deneyimler yaşamalarını sağlayan yeni yöntemler geliştiriyor.

Haberin Devamı

Apple, 4 Haziran Pazartesi günü açılış konuşmasını canlı olarak yayınlayacak. Duyurular yerel saatle saat 10:00'da başlayacak. Apple'ın 4 Haziran etkinliği için basın davetlerini göndermeye başladı.

Apple canlı yayını nasıl izleyeceğinize dair bir açıklama da yaptı:

"Bu yayını en iyi şekilde iOS 10 ve daha üzeri bir sürümdeki iPhone, iPad ya da iPod touch kullanarak Safari’den, macOS Sierra 10.12 ve daha üzeri bir sürümdeki Mac cihazınızdaki Safari’den, Windows 10 işletim sistemini kullanan bir bilgisayardaki Microsoft Edge tarayıcısı üzerinden takip edebilirsiniz.Yayını AirPlay üzerinden Apple TV’den takip etmek için en güncel Apple TV ve tvOS yazılımının yüklü olduğu 2. nesil ve üzeri bir Apple TV’ye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca diğer platformlar Chrome ya da Firefox kullanarak da canlı yayına erişebilirler. (MSE, H.264 ve AAC gereklidir.)"