Teknoloji Arabanızı Google Glass'a Dönüştürün!

Arabanızı Google Glass'a Dönüştürün!

06.08.2014 - 10:30 | Son Güncellenme:

Eğer araba kullanırken aklı telefonunda kalan kişilerdenseniz, Navdy çok işinize yarayacak.

Arabanızı Google Glassa Dönüştürün

Google Glass’ı biliyorsunuz, bu akıllı gözlüğü taktığınız anda gözünüzün önünde şeffaf bir ekran oluşuyor. Bu ekranda mesajlarınızı, postalarınızı görebiliyor, navigasyon uygulaması çalıştırabiliyorsunuz. İşte Navdy bu konsepti arabanızın ön camına taşıyan müthiş bir cihaz.

Haberin Devamı

Navdy henüz prototip halinde ama inceleyenler şimdiden yeterince işlevsel olduğunu düşünüyorlar bile. Gösterge panelinizin önüne bu küçük cihazı koyuyorsunuz, Bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlıyorsunuz, ayarlarını yapıyorsunuz ve artık araba kullanırken gözlerinizin önünde şeffaf bir ekran var. Bu ekran savaş uçaklarında pilotların kullandıkları sistemlere benzer bir efekt yaratıyor.

Oldukça basit bir arayüz kullanan Navdy’yi ister iOS, isterseniz de Android telefonlarla kullanabilirsiniz. Navdy size Google Maps’den navigasyon hizmeti getiriyor, müzik uygulamalarını sesli veya el hareketleri ile idare edebilyorsunuz, telefonunuza gelen SMS veya postaları size okuyabiliyor. Gelen aramalara cevap verebilir veya reddedebilirsiniz, daha da ötesi, aracınızn bilgisayar sistemi uygunsa ona da bağlanıp şeffaf ekranda hız, devir, benzin durumu gibi önemli bilgileri de görebilceksiniz.

Haberin Devamı

Planlanan geliştirmeler ile gelecekte yetenekleri çok daha fazla artacak ama şu anda üretici firma Navdy’yi piyasaya sürebilmek için önsipariş topluyor.