Teknoloji Ardı arkası kesilmiyor! Mavi Balina adlı oyun bir can daha aldı

Ardı arkası kesilmiyor! Mavi Balina adlı oyun bir can daha aldı

14.07.2017 - 13:46 | Son Güncellenme:

İntihara sürüklediği iddia edilen 'Mavi Balina' adlı bilgisayar oyunu bir can daha aldı. Amerikalı bir genç oyun yüzünden trajik bir şekilde intihar etti.

Ardı arkası kesilmiyor Mavi Balina adlı oyun bir can daha aldı

Geçtiğimiz günlerde Rusya Kafkasya’daki Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde gerçekleşen bir olayda 15 yaşındaki kız, insanların psikolojisini bozan ve yapılması istenen görevlerle insanları intihara sürükleyen Mavi Balina adlı oynamış ve intiharın eşiğine kadar gelmişti.

Haberin Devamı

Şimdiyse Teksas'ta yaşayan 15 yaşındaki Isaiah Gonzales'in, oyun yüzünden kendini evindeki bir dolaba astığı öğrenildi. Genç, intiharını kayıt altına almak için yakınına bir cep telefonu yerleştirmişti. Ailesi ve polis, Isaiah'ın internet geçmişini inceledikten sonra, gencin Mavi Balina adlı oyunu oynadığını öğrendi.

Gencin ailesi çocukların oyunu oynamadığından emin olmaları için ebeveynleri uyardı, "Çocuklarınızla konuşun! Lütfen, sadece iyi olduklarından emin ol. Hepinize yalvarırım" dediler.

Rahatsız edici olan oyun 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Son görev olarak ise gençlerden intihar etmeleri isteniyor.

Haberin Devamı

ABD, Fransa ve İngiltere'deki okullar, artık ebeveynlere yönelik uyarılar yayınlamaya başladı.